İspanya Arda'yı konuşuyor ! Dün geceki maçta...

İspanya Arda'yı konuşuyor ! Dün geceki maçta...
Güncelleme:

Katalan ekibi Kral Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Athletic Bilbao'yu 2-1 mağlup etti.

Arda Turan Barcelona formasıyla çıktığı beşinci maçında da beğeni topladı.

Barça'nın ilk golü Munir el Haddadi'den geldi. Asisti yapan isim Rakitic'ti ancak Hırvat oyuncuya pozisyonu Arda yarattı. Arda Turan'ın orta saha taç çizgisine yakın bir alanda, rakip oyuncuları başına topladıktan sonra Rakitic'e geniş bir alan yaratması, golün hazırlayıcısı oldu.

Bilbaolu üç futbolcunun, milli oyuncunun başına toplandığı andaki resmi kullanan Katalan Sport Gazetesi, 'Arda ilk golde sihrini konuşturdu' başlığıyla o anı haberleştirdi.

Rakitic'e giden topu 'süper pas' olarak nitelendiren Sport, ayrıca ilerleyen satırlarda da 'ustalık dolu pas' ifadesiyle yeni bir yakıştırma daha yaptı: "Arda Turan yeteneğini ve çok yönlü kimliğini bir kez daha gösterdi. Bu kez Messi'nin yerine oynadığı sağ kanatta yaptı bunu. Topun üzerine bastı ve üç kişi başına toplanana kadar bekledi. Sonra da boşalan alana Rakitic'in önüne yuvarladı".

Arda'nın yeni lakabı: Mago
Vavel internet sitesinin editörleri de yıldız futbolcunun akıl dolu pasına hayran kaldı. 'Arda Turan San Mames'e büyü yaptı' ifadesiyle birlikte 'Üç rakibini oyundan düşürdü, Rakitic'in önünü açtı. Mago (Sihirbaz)' sözcüklerine de yer verildi.  

Enrique: O büyük futbolcu
Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de maç sonrası yıldız futbolcuyla ilgili değerlendirmede bulundu. 28 yaşındaki oyuncusunun performansından memnun olduğunu dile getiren Enrique, "Arda herkesin bildiği bir futbolcu. Topu kontrol etmek konusunda büyük bir yeteneği var ve futbolla ilgili pek çok şeye sahip. O büyük futbolcu" dedi.

Milliyet