Prandelli başarı sözü verdi

Prandelli başarı sözü verdi
Güncelleme:

Valencia'nın başına geçen İtalyan teknik adam, "Zor ve karmaşık bir iş olduğu açık ama başarı için bütün imkanları kullanacağız" dedi.

İspanya 1. Futbol Ligi takımlarından Valencia'nın başına  geçen İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli, kendisi için zorlu bir  mücadelenin başladığını ancak başarılı olmak için elinden geleni yapacağını  kaydetti.

Brezilya'daki 2014 FIFA Dünya Kupası'na sürpriz şekilde veda eden  İtalya Milli Takımı'nın başında büyük hayal kırıklığı yaşayan, hemen ardından  görev aldığı Galatasaray'da da beklentileri karşılayamaması sebebiyle işine son  verilen 59 yaşındaki İtalyan teknik adam, işsiz geçen 2 yılın ardından Valencia  ile yaptığı anlaşma sonrası ülkesinden La Gazzetta dello Sport gazetesine  konuştu.
 
Valencia'da kentin futbola düşkün havasının, kendisine uzun yıllar  çalışıp başarılı olduğu Fiorentina'yı anımsattığını ifade eden Prandelli, bir  yılda Valencia'nın başına geçen dördüncü teknik adam olduğunun hatırlatılması  üzerine, "Belli ki bir şeyler yolunda gitmediği için buradayım. Zor ve karmaşık  bir iş olduğu açık ama başarı için bütün imkanları kullanacağız." şeklinde görüş  belirtti.
 
Prandelli, kulübün sahibinin takımı yeniden UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  görmek istediğini aktararak, "6 ayda mı, 2 ya da 3 yılda mı olur bilemem ama  hedef, kulübü daha önce Avrupa sahnesinde bulunduğu yere taşımak. İki yıllık sözleşme imzaladım ama bu meslekte hepimizin bildiği üzere çabuk yargılanırsın.  Kazanamıyorsan evine gönderilirsin. Şimdi takım için ne yapabiliriz buna  odaklanmış durumdayız." ifadelerini kullandı.
 
Çalışmadan geçirdiği son 2 yılda futbolu özlediğini belirten Cesare Prandelli, sezon başında isminin anıldığı Lazio'yla ilgili, "Son yıllarda bazı  teklifler oldu ama ben beklemeyi tercih ettim. Lazio'nun başına geçebilirdim  ancak size el uzatan kulüp başkanı sözünü yerine getirmeyince yapacak bir şey  kalmıyor. Böyle bir durumda yurt dışında çalışmayı düşünmek normal."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Cesare Prandelli, Valencia'dan önce son olarak 2014'te Galatasaray'ı  yaklaşık 5 ay çalıştırmıştı.

Etiketler Valencia prandelli