Sırbistan'dan FIFA'ya şikayet !

Sırbistan'dan FIFA'ya şikayet !
Güncelleme:

İsviçre'nin Sırbistan'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Alexandar Mitrovic'i iki İsviçreli futbolcunun sarılıp düşürmesine penaltı kararı çıkmaması Sırbistan Futbol Federasyonu'nu harekete geçirdi.

Dünya Kupası’nda E Grubu’nda Sırbistan’ın İsviçre’ye 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın etkileri sürüyor. İsviçre’nin gollerini kaydeden Granit Xhaka ve Xherdan Shaqiri’nin gollerden sonra “Arnavut Kartalı” işaretiyle sevinmesinin yanı sıra, Aleksandar Mitrovic’in verilemeyen tartışmalı penaltı pozisyonu da gündeme damga vurdu.

Skor 1-1’ken İsviçre’den Fabian Schar ve Stephan Lichtsteiner’in Alexandar Mitrovic’e güreşçi edasıyla sarılıp yere düşürmesinin ardından verilemeyen penaltı ve pozisyonun “VAR” ile de değerlendirilmemesi Sırbistan cephesinin harekete geçmesine sebep oldu. The Independent’a konuşan eski golcü ve şimdinin Sırbistan Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Savo Milosevic, hakem Felix Brych’in hatasının skoru direkt olarak etkilediğini ifade etti.

Milosevic konuyla ilgili olarak FIFA’ya başvuracaklarını ifade ederken sert eleştirilerde bulundu: “Resmi bir şikayette bulunduk ve elimizden gelen tek şey de bu. İki maçta iki kritik hata (Kosta Rika maçında yine Mitrovic’in dahil olduğu verilemeyen tartışmalı penaltı hakkında konuşuyor) çok fazla. Burası Dünya Kupası ve böyle hatalar maçın sonucunu etkiliyor. Hakemin görmemiş olmasını anlıyorum ancak bu yüzden VAR geldi. O hakemler yukarıda ne yapıyor? Dört kişiye daha mı ihtiyaç var acaba odada, hepimizin çok net bir şekilde görebildiği bir pozisyon için VAR sisteminde 100 kişinin mi kontrol etmesi gerekiyor? Biz Sırbistan’ız ve kimse bizi umursamıyor, düşünebildiğim tek şey bu.”Sırbistan'dan FIFA'ya şikayet ! - Resim : 1