Yanal'ın korktuğu başına geldi

Yanal'ın korktuğu başına geldi

Cardozo ve Emenike arasındaki tercihini Nijeryalı golcüden yana kullanan Ersun Yanal, pişman..

Taraftarın Cardozo beklentisine rağmen koşu mesafeleri ve yaşını göz önünde bulundurarak transfer döneminde tercihini Emenike’den yana kullanan Yanal’ın korktuğu başına geldi. Genç yetenek, takım oyununa adapte olamadığı gibi attığı triplerle de Ersun Hoca’nın canını çok sıktı.

Sezon başında yılan hikâyesine dönen transferde Oscar Cardozo ve Emenike arasındaki tercihini Nijeryalı golcüden yana kullanan Ersun Yanal, şimdilerde büyük bir ikilem yaşıyor.
Her zaman çok özen gösterdiği koşu mesafelerinde Emenike’nin Benficalı yıldızdan çok daha önde olduğunu savunan genç teknik adam, yaz döneminde taraftarın Uruguaylı yıldızda ısrarcı olmasına rağmen Nijeryalı’ya kefil olmuş ve transfer 13 milyon Euro karşılığında gerçekleşmişti.
ANCAK aradan geçen 3 aylık süreçte, Emenike’nin defoları daha çok ortaya çıktı. Cardozo’nun sadece ceza alanı içinde tehlikeli olduğunu, oyunun genelinde ise takım futboluna katkı yapmadığına inanan Yanal, “Ben onu F.Bahçe’ye getirsem ve koşmasa bu kadar yabancı futbolcunun olduğu yerde çok dikkat çekecekti. İnsanlara bu durumu nasıl açıklayacaktım.
Her yıldızın mutlaka kaprisleri vardır. Bu sebeple istediğimiz futbolu oynamakta zorlanacaktık. Takımın dengeleri zaten çok hassas, Cardozo bu dengeleri bozabilecek bir oyuncu olurdu” ifadelerini kullanırken, Cardozo’da gözünün korkuttuğu bu özelliklerin hepsi Emenike’de karşısına çıktı.

‘GİTSİN TENİS OYNASIN’

SON olarak G.Saray derbisinde 11’de olmadığını görünce yüzünü tamamen ören bir şapkayla sahaya çıkan ve yedek kulübesinde kimseyle konuşmayan yetenekli futbolcu, Kuyt’ın yerine oyuna girdikten sonra attığı triplerle hocayı çileden çıkarmıştı. Yanal, Emenike’nin isteksiz tavırları sonrası saha içine “Koşmadığını görüyorum. Gözüm sende” diye bağırmış, basın toplantısında da “Gitsin tenis oynasın” demişti.

ÖĞRENCİSİNE karşı sabrı azalan başarılı teknik adamın, Emenike’yle bir görüşme daha yapacağı bu zirvede üslubunu biraz daha ağırlaştıracağı öğrenildi.