Roberta Vinci tarih yazdı

Roberta Vinci tarih yazdı

Serena Williams, ABD Açık yarı finalinde Roberta Vinci’ye boyun eğdi.

Bir yıldaki tüm grand slam’leri kazanarak, Steffi Graf’ın rekorunu kırmak isteyen Serena Williams, ABD Açık yarı finalinde Roberta Vinci’ye boyun eğdi. İtalyan raket ise ilk finalini gördü.

Sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık’ta finalin adı belli oldu. Yağmur nedeniyle bir gün gecikmeli oynanan yarı final maçlarında büyük sürprizlere imza atıldı.

Kariyerinin teklerde ilk grand slam yarı finalini oynayan Roberta Vinci, bir numaralı seribaşı ve turnuvanın son şampiyonu Serena Williams’ı unutulmayacak bir oyunla yenerek finale yükseldi.

İlk seti ABD’li raket 6-2 kazandığında herkes maçı da, beklendiği gibi Serena’nın rahatça kazanacağından iyice emin olmuştu. Ancak İtalyan Vinci kalan bölümde rakibine göz açtırmadı. 6-4’lük iki setle 2-1’lik galibiyeti elde eden deneyimli tenisçi turu geçen taraf oldu.

3 yıldır Amerika Açık’ta şampiyonluğa ulaşan, bu sezon Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon’ı kazanan Williams, böylece Steffi Graf’tan (1988) bu yana yıl içindeki tüm grand slam’leri kazanma başarısı gösteren ilk kadın tenisçi olma fırsatını da kaçırmış oldu.

İtalyan finali

Günün diğer yarı finalinde de iki numaralı seribaşı elendi. Bir diğer İtalyan Flavia Pennetta, Rumen Simona Halep’i 6-1, 6-3’lük iki setle geçerek 2-0’lık skorla finale uzandı. Bir grand slamde ilk kez teklerde final oynayacak iki İtalyan Vinci ve Pennetta finalde birbirinin rakibi oldu.