Van Persie, Rooney'yi solladı

Van Persie, Rooney'yi solladı
Güncelleme:

Manchester Unitedlı tüm forvetleri geçen Robin van Persie, İngilizler'in gündemine oturdu.

Fenerbahçe'nin formda yıldızı Robin Van Persie, İngilizler'in gündemine girdi. Manchester United'dan sarı-lacivertli ekibin yolunu tutan golcü futbolcu, son olarak attığı golle Kayseri galibiyetinin mimarı olurken, ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı. Avrupa'da 1, kupada da 4 golü bulunan oyuncu, toplam gol sayısını 15'e çıkardı. 

Manchester United'da geçen sezon ligde 27 maçta 10 gol atan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertlilerde 25. haftada bu performansını geride bıraktı. Premier Lig ekibinden gönderilmesi nedeniyle, bazı kesimlerin Van Gaal'i eleştirdiği oyuncunun yükselen formu nedeniyle konu, Ada'da bir kez daha gündeme geldi. 
Kırmızı Şeytanlar'ın en golcü isimlerini Van Persie ile karşılaştıran Ada basını, Van Persie'nin bu isimleri geride bıraktığına dikkat çekti. Ligde en golcü oyuncusu 7 gol atan United'da bu golcülerden Wayne Rooney ve Anthony Martial tüm kulvarlarda attıkları gol sayılarına göre de Fenerbahçeli futbolcunun gerisinde kaldı. 
 
'Gitmesi doğru değildi'
Öte yandan konuyla ilgili bir de anket yapıldı. 'Manchester Robin Van Persie'yi göndererek doğru mu yaptı?' sorusuna, katılımcıların yüzde 56'sı 'hayır' cevabını verdi. 

55-010.jpeg
 
Tüm kulvardaki gol sayılarıyla:
Van Persie                  15
Wayne Rooney          14
Anthony Martial         12

Milliyet