GTA 6 daha çıkmadan Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Güncelleme:

Oyun dünyasının efsanesi Grand Theft Auto'nun 6'ncı versiyonu GTA VI daha yayınlanmadan tanıtım videosu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

GTA 6'nın onlarca yıldır beklenen bir oyun olması, yayınlanan ilk fragmanla kendini daha da hissettirdi. Rockstar Games oyunun fragmanını 5 Aralık'ta duyurduğu saatten de erken yayınladı. Öncesinde fragmanın sızdırılmasıyla ilgili yapılan paylaşımlarla da uğraşmak istemeyen Rockstar, oyunun fragmanını gece yarısı yayınladı. 

Kısa süre içinde milyonlarca kez izlenen fragman, oyun daha çıkmadan ilk 24 saatinde en çok izlenen video oyunu tanıtımı rekorunu kırmayı başardı. 

Resmi video dışında yayınlanan fragmanlarda 20 milyon kadar daha izlenen fragman, Rockstar Games'in resmi YouTube kanalında ilk 24 saatinde 94 milyon izlendi. Ancak ign ve GameSpot gibi kanallarda da fragman toplamda 20 milyon izlendi.

Öte yandan GTA 6 için resmi internet sayfası da açıldı. Sitede, fragman, poster ve açıklama gibi oyun hakkında bilgiler yer alıyor. Site 'Welcome to Leonida' yani Leonida'ya hoş geldiniz diye açılıyor.

ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Dijital dünyanın en popüler oyunlarının başında gelen Grand Theft Auto yani nam-ı diğer GTA serisinin yeni oyunu GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu.

Oyunun yaratıcısı Rockstar Games hem GTA 6'nın çıkış tarihini hem de ilk fragmanını yayınladı.

GTA 6 "Vice City'ye tekrar merhaba" sloganıyla geri döndü.

Bir kadın ve bir erkek karakterin yer alacağı oyun Vice City’de geçecek. Oyunun çıkışı ise 2025 olarak açıklandı.

2013 yılında piyasaya sürülen GTA V dünyada 180 milyon kopya satarak rekor kırmıştı.

Tüm GTA oyunlarının ise yaklaşık 400 milyon adet orijinal kopya sattığı açıklanmıştı.

1 dakika 30 saniyelik fragmanda oyunun Vice City’de (Miami) geçeceği ve biri kadın biri erkek olmak üzere iki ana karakterin olacağı görülüyor.