ABB sosyal yardım alan ailelere 500 TL tutarındaki ilk doğalgaz ödemesini yatırdı

ABB sosyal yardım alan ailelere 500 TL tutarındaki ilk doğalgaz ödemesini yatırdı
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelere 500 TL tutarındaki ilk doğalgaz ödemesini yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  sosyal yardım alan 186 bin 209 ailenin Başkent Kartı’na 500 TL tutarında doğalgaz ödemesi yapıldığını açıkladı. Yavaş yardımın Kasım ayından geçerli olmak üzere 4 ay boyunca yapılacağını duyurdu.

Yavaş, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda 'Kara Kış Destek Paketi’ kapsamında 4 ay boyunca 186 bin 209 aileye toplamda 2 bin 150’şer TL’den 400 milyon 349 bin 350 TL’lik doğalgaz desteğinin sağlanacağını duyurdu ve “Her zorluğun üstesinden gelecek, birlikte iyileşeceğiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. 

İşte o açıklama:

    Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sosyal yardım alan ailelerimiz için doğalgaz desteği uygulamasını 2021 yılı Kasım ayında başlattık. Kentimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizin Başkent Kart’larına ikinci 500 TL yardımı 2022 yılı Ocak ayında yatırdık.

    BAŞKENTGAZ’dan alınan veriye göre bu süreç boyunca hane başına ortalama doğalgaz tüketiminin 1350 TL olacağı tespit edilmiştir. Ancak doğalgaza gelen zamlar nedeniyle bu rakamın 1500 TL’ye çıktığı düşünülerek DOĞALGAZ YARDIMI ÜÇÜNCÜ KEZ VE SON DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE 500 TL olarak sosyal yardım alan ailelerimizin Başkent Kart’larına yatırılacaktır.

    Elektrik, gaz, akaryakıt ve diğer kalemlerdeki maliyetlerin sürekli artışı ile kurdaki sürekli dalgalanmanın oluşturduğu ekonomik belirsizliklere rağmen Belediyelerin bütçeleri hakkında ek bir artış kararı olmaması nedeniyle yapılan yardımlar da yeniden gözden geçirilmektedir. Bundan sonraki süreçte de, et yardımı ve bütçemizin el verdiği ölçüde gıda ve temel ihtiyaçlar desteğimiz sürecektir.

   Aylık et desteği ve diğer desteklerle ilgili sosyal yardım alan ailelerimize SMS yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.