Adalar'da İETT'nin kadın amirleri göreve başladı

Adalar'da İETT'nin kadın amirleri göreve başladı
Güncelleme:

Son zamanlarda yaptığı araç yatırımları ve başta kadın istihdamı olmak üzere yaptığı çalışmalar ile fark yaratan İETT, Adalar İlçesinde 2 Kadın Amiri göreve başlattı.

Son 1 yıl içerisinde 1.841 şoförü taşerondan İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle kadrosuna katan İETT, kurumda çalışan kadın şoför sayısını da 115’e ulaştırdı.

İETT tarihindeki ilk saha amirini Ocak ayında Sancaktepe’de göreve başlatan İETT, şimdi de Büyükada ve Heybeliada’da 2 saha amiri olarak kadınları göreve başlattı.

Büyükada İETT Saha Amiri olan Yaprak Dağ, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü mezunu ve 2020 yılında İETT ailesine katılarak yaklaşık 3 yıl boyunca Adalar’da elektrikli araç sürücüsü olarak görev yaptı.

Heybeliada İETT Saha Amiri olan Hilal Gemicioğlu ise, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümü mezunu ve 2021 yılında İETT ailesine katılarak bölgede elektrikli araç sürücüsü olarak görev yaptı.

Her iki saha amiri Adalar Bölgesi’nde yaklaşık 30 aracın her gün sefere hazırlanması, bakım ve onarımları ile 30 şoförün koordinesinden sorumlu olarak görev yapacaklar.