ASKİ iş başında: Başkent'in yağmur suyu altyapısında temizlik ve bakım çalışmaları sürüyor
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlBaşkent’te yağmur suyu altyapısında temizlik ve bakım çalışmaları aralıksız sürüyor. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 2025 yılı boyunca kent genelinde 334 bin 55 yağmur suyu ızgarası ve sel kapanını temizledi. Çalışmalar 2026’da da hız kesmedi. Yılın ilk iki ayında 49 bin 30 ızgara kontrol edilerek temizlikleri gerçekleştirildi.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, tıkanmalardan kaynaklanan olası sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla kent genelinde yağmur suyu altyapısına yönelik temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.
Geçmişte ihmal edilen altyapı nedeniyle can ve mal kayıplarıyla sonuçlanan sel manzaralarının günümüzde de yaşanmaması için kapsamlı bir temizlik operasyonunu devreye sokan ASKİ, 25 ilçede yağmur suyu ızgaraları, sel kapanları ve alt geçitleri düzenli olarak kontrol ederek olası taşkın risklerine karşı önlemler alıyor.
TIKANAN IZGARALAR TEK TEK AÇILIYOR
ASKİ verilerine göre 2025 yılı boyunca Ankara genelinde 328 bin 221 yağmur suyu ızgarası ve 5 bin 834 sel kapanı olmak üzere toplam 334 bin 55 noktada temizlik çalışması gerçekleştirildi. 2026 yılında da devam eden çalışmalar kapsamında yılın ilk iki ayında 49 bin 30 yağmur suyu ızgarası kontrol edilerek temizlendi.
Belirlenen program kapsamında 7 gün 24 saat görev yapan ekipler, atıklarla tıkandığı tespit edilen ızgaraları tek tek açarak suyun doğal akışını sağlıyor. Ayrıca Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) kayıtlarında bulunmayan altyapı unsurları da tespit edilerek sisteme dâhil ediliyor ve altyapı envanteri güncelleniyor.
AKÇAY’DAN “ATIKLARI IZGARALARA ATMAYIN” ÇAĞRISI
ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada yağmur suyu altyapısının düzenli olarak kontrol edildiğini belirterek, yağmur suyu ızgaralarının yılda en az üç kez denetlendiğini, ihtiyaç halinde bu sayının artırılabildiğini ifade etti.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Akçay; yağ, ıslak mendil, bebek bezi, tekstil ürünleri ve plastik atıkların ızgaralara atılmasının ciddi sorunlara yol açtığını belirterek, “Çevre temizliği konusunda daha duyarlı davranmamız şehrimizin damarları olan altyapımızın daha sağlıklı yaşamasına olanak sağlar. Bu kapsamda çevremizi temiz tutmak, taşkın ve sel riskinin de azalması açısından kritik öneme sahip” ifadelerini kullandı.
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol