Dilek İmamoğlu’ndan, Emine Erdoğan’a çağrı: ''Türkiye'ye iyi gelir''

Dilek İmamoğlu’ndan, Emine Erdoğan’a çağrı: ''Türkiye'ye iyi gelir''
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a "Türkiye'ye iyi gelir" diye bir çağrıda bulunarak, "kız çocukları ve kadınlar için ortak projeler yapmak istediğini" açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a seslendi. T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Dilek İmamoğlu, "Beş senedir Emine Hanım’ı pek çok şeye davet ettik, sadece bir kez teşekkür mektubu geldi kendisinden." dedi.

Dilek İmamoğlu, "Siz Ekrem İmamoğlu’nun eşi olarak orada bir hat, bir kanal açma yönünde adım atar mısınız mesela Emine Hanım nezdinde? Yoksa 'Ben o topa girmem' mi dersiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Aslında biz 2019'da seçildikten sonra birçok davetimize Emine Hanım'ı davet ettik. Sizin şu anda sorduğunuzu biz o zamandan beri yapmaya başlamıştık zaten. Kadınlar Günü etkinliklerimize davet ettik kendisini. Beş senedir özel günlerde kendisine mesaj iletiyorum. Yani benim böyle bir iletişim kurma çabam var. Ama bugüne kadar olmadı, gerçekleşmedi."


“EMİNE HANIM İLE BİRLİKTE PROJELER YAPALIM İSTERİM"

- Emine Erdoğan hiçbir davetinize geri dönmedi mi?

"İlk Kadınlar Günü etkinliğimizde mektup geldi. Çok da güzel bir ‘teşekkür’ mektubu aldım Emine Hanım'dan. Onun dışında herhangi bir iletişimimiz olmadı. Ama bundan sonra tabii ki olur. Neden olmasın? Yine biz teklifimizi götürürüz. Birlikte olmak isterim. Emine Hanım’la birlikte projeler yapalım isterim. Çünkü kendisi de sonuçta ülkenin tanıdığı, çok değerli bir insan. Ve çok da güzel projeler de yapıyor. Kız çocukları için, kadınlar için projeler yapmak isterim kendisiyle."

EMİNE HANIM İLE BİRLİKTE BAŞARABILİRİZ

- Tabii siz proje bazında birlikte olmaktan bahsediyorsunuz… Olur da bir gün ortak proje geliştirme yönündeki olumlu yanıt alırsanız Emine Erdoğan’dan, siyasetteki gerilimli ortamın yumuşamasına katkısı olur mu bunun sizce?

"Kesinlikle katkısı olur. Sadece bir proje bile gerçekleştirsek beraber, onun bile Türkiye'deki bu gerilimli ortamı yumuşatacağını düşünüyorum. Bizim birlikteliğimiz, iletişimimiz tabii ki inanılmaz derecede iyi gelir Türkiye'ye. Zaten bu ülkedeki barışın, sükûnetin, sevgi dilinin ve birbirimizden farklı olmadığımız mesajının 86 milyonda karşılık bulması için ilk önce kadınların bunu başarması gerekiyor. Bunun yolu kadınlardan geçiyor. O yüzden kadınların daha çok ön planda olmasını istiyorum ben. Biz bunu Emine Hanım'la başarabiliriz. Noktayı koyuyorum burada."

T24