Mansur Yavaş şehit aileleri ve gazilerle buluştu: ''Sizler için ne yapsak azdır''

Mansur Yavaş şehit aileleri ve gazilerle buluştu: ''Sizler için ne yapsak azdır''
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesi şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Yavaş, ''Dünyada hiçbir eder yoktur ki vatan için yapılan fedakarlığı karşılasın. Elbette aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. En azından bizlere düşen sizlerin yanında olmak, sizlere yol arkadaşı olmaktır. Çünkü sizin evladınız bizim evladımız, sizin kardeşiniz bizim kardeşimizdir'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Başkan Adayı Mansur Yavaş, şehit aileleri ve gazilerle düzenlenen iftar yemeği programında bir araya geldi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesinde Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeği programına şehit ve gazi yakınları katıldı.

“KURDUĞUMUZ MÜDÜRLÜKLE TALEPLERİNİZİ DOĞRUDAN ALDIK”

“Siz kıymetli şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve aileleri ile bir araya gelmenin, sizlerle aynı iftar sofrasını paylaşmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne tahsis edilen Genel Merkezin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Göreve gelir gelmez şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye özen gösterdiklerini ifade eden Yavaş, “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde ilk kez bizim dönemimizde Şehit yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nü kurarak sizlerin taleplerinizi doğrudan aldık. Hacı Bayram-ı Veli Camii yerleşkesinde ‘Gaziler Sosyal Tesisi’nin açılışını yaptık. Bunun dışında düzenli olarak şehit yakınlarını ziyaret ediyor, ailelerimizin taleplerini yerinde dinliyoruz. Kızılcahamam’da bir termal tesisi belediyeye tahsis etmişlerdi. Bu tesisi sadece şehit ve gazi yakınlarımızın kullanımı için tahsis ettik. Belediyemize başvurarak düzenli olarak yararlanabilirsiniz” dedi.

“SİZLER İÇİN NE YAPSAK AZDIR”

“Sizler için ne yapsak azdır. Dünyada hiçbir eder yoktur ki vatan için yapılan fedakarlığı karşılasın” diyerek konuşmasını sürdüren Yavaş, şunları kaydetti:

“Elbette aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz ama en azından bizlere düşen sizlerin yanında olmak, sizlere yol arkadaşı olmaktır. Çünkü sizin evladınız bizim evladımız, sizin kardeşiniz bizim kardeşimizdir. Bu vesileyle, vatan için, kutlu bir mefkure için gözünü kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin kalan ömürlerinde sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini niyaz ediyorum.”

“HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yavaş, iftar programının 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünden bir gün önce düzenlendiğine dikkat çekerek, “Bizlere topraklarımızı vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cümle şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman tüm gücümüzle yanınızda olmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.