Sporseverler, Kartal'da Uğur Mumcu için koştu

Sporseverler, Kartal'da Uğur Mumcu için koştu
Güncelleme:

Demokrasi şehidi, araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu yol koşusunun 10’uncusu gerçekleştirildi.

 Kartal Belediyesi’nin Türkiye’nin dört bir yanından sporseveri bir araya getirdiği etkinlikte, Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar da unutulmadı.

1500 Sporcu, 4 Kilometrelik Parkur

Uğur Mumcu Mahallesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i temsilen Başkan Yardımcısı Mustafa Oktay Aksu, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Belediye Başkan Yardımcıları,Kartal Belediye Meclis Üyeleri, ve birim müdürleri katıldı.

Kartal Belediye Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu, koşunun başlamasından önce yaptığı konuşmada Elazığ ve Malatya’da gerçekleşen deprem'de vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in deprem bölgesinde olduğu için organizasyona katılamadığını ifade eden Aksu, demokrasi şehidi Uğur Mumcu’nun isminin Kartal’da yaşatılmaya devam edileceğine vurgu yaptı. Öte yandan, etkinlikte Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar'da unutulmadı. Koşudan önce tüm sporseverlere siyah pozu bandı dağıtıldı.

Yarış, Kartal Belediye Başkan Vekili Oktay Aksu’nun start zilini çalmasıyla başladı. 1500 sporcunun 4 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştığı organizasyonda, genç-yaşlı her yaş grubundan sporsever ter döktü.

Dereceye Giren Koşuculara Ödül

Etkinliğin sonunda ise koşuda dereceye giren tüm koşuculara kupa ve madalya takdimi yapıldı. 14 farklı branşta, dereceye giren 40 sporcu kupa ve madalyalarını Kartal Belediyesi yöneticilerinden aldı.

Yarışta, erkeklerde ve kadınlarda dereceye giren sporcular ise şöyle sıralandı.

1. Mahsun Değer
2. Hakan Cemal Kaya
3. Tamer Sakar

1. Ezgi Kaya
2. Hatice Yıldırım
3. Hasibe Demir