4 sene sonra Büyükşehir yıkımı hatırladı

4 sene sonra Büyükşehir yıkımı hatırladı

Başbakan iktidarımıza mal olsa kaçakları yıkın demişti.

9 Şubat 2010 da yıkımına karar verilen kaçak olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesince rapor edilen Alkent 2000 Mahallesi girişlerinde ki kaçaklar nihayet 4 sene sonra Ramazan bayramı sonunda yıkılacak.
Yıkım maille MAHALLE sakinlerine, kendine site yönetimi diyenlerce aşağıda ki maille haber verildi. İşte o mail: 

" İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünün 01.03.2010 tarihli yazısı gereğince 16.03.2010 tarihinde yapılan tebliğe göre, Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı girişinde ki KAÇAK betonarme bekçi kulübeleri ve kemer inşaatın kamu yolu üzerinde olması ve şikayet edilmesi sebebiyle üç gün içinde yıkılması istenmişdi.

Yapılan tebliğ üzerine;  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yürütmenin durdurulması talepli dava açılmıştı. İstanbul  7.İdare Mahkemesinde açılan davanın reddine karar verilmişti. 
 
Bugüne kadar ki süreçte Büyükşehir Belediyesi yapının yıkılması hakkında birkaç defa tebliğde bulunmuştur. En son 02.07.2014 tarihinde yapılan tebliğde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı encümeninin almış olduğu 14.05.2014 tarihli kararı doğrultusunda, söz konusu yapıyı tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yıkmanız gerekmekte olup; aksi taktirde yıkım işleminin belediye ekiplerince yapılacağı masrafların siteden tahsil edileceği  belirtildi.
 
Bu tebliğ üzerine Yönetim Kurulu’nun Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmede; Encümen kararı gereği yapının yıkılması gerektiği bu konuda kurum olarak yapabilecekleri herhangi bir şeyin kalmadığını ifade etmişlerdir.
Yönetim Kurulu olarak üzülerek  belirtmemiz gerekir ki betonarme kemer bayramdan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacaktır.Yönetim Kurulu olarak  tüm çabalarımıza rağmen yapılabilecek bir şey kalmamıştır. "
 
OLAYIN ÖZETİ SABAH, STAR DİĞER BASIN DA ŞÖYLE HABER OLDU..
 
İBB zabıta ve imar müdürlüğü ekipleri mahalle muhtarı Banu Eraslan'a elden YIKIM VE MÜHÜRLEME KARARINI TEBLİĞ ETTİ.
000614 Sayılı 1. Nolu Yapı Tatil Tutanağı 01.04.2014 saat 11.30, Ak Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Emre Çorlu, Teknik Eleman Ahmet Anıl Kalender, Avrupa Yakası Zabıta Komser Yr. Hüseyin Dikçe tarafından düzenlenip kaçak bekci kulubeleri ve kemerli tak'a asıldı. Üstüne Kırmızı mühür basıldı !
 
Şöyle yazıldı : Büyükçekmece İlçesi Alkent 2000 Mahallesi. Çamlıca Bulvarı üzerinde İmar Yoluna işgalli, KAÇAK İNŞAATIN 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca gerekli işlemler yapılarak yıkılması Büyükçekmece Belediye Başkanlığından istenmiş olmasına rağmen, yıkım işlemi yapılmadığından , Kaçak İnşaat 5216 sayılı İmar Kanununun 32. Maddesi gereği başkanlığımızca iş bu tutanak hazırlanarak MÜHÜRLENMİŞTİR.
 
CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI HASAN AKGÜN 2010 DAN BERİ KAÇAK İNŞAATI YIKMAYIP SUÇ İŞLEDİ
 
Alkent 2000 Mahallesi F 21 D, 18 B, 1 D Pafta. 226 ada 1 parsel ve 227 ada 3 parsel yol üzerinde ki İmar Yoluna yapılan betonarme kemerli tak 10 metre devlet yolu üzerine kaçak inşaat için 09 Şubat 2010 da ilk espit tutanağı yapılmıştı. Zaman kazanmak için sözde çamlıca ve 7 Tepe siteleri 7. İdare mahkemesine yürütmeyi durdurda talepli dava açmış. Mahkeme YIKIMA KARAR VERMİŞTİ. Büyükşehir Belediyesini haklı buldu.
 
Konuyu Danıştay'a götüren s.sitenin talebini 14. Daire 06.07.2011 tarih 201U10536 sayılı ara kararıyla yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verdi. Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe ve Çamlıca Bulvarı girişlerinde ki kaçak bekci kulübeleri ve demir kapıların yıkılması için hiç bir engel kalmadı.
 
Konuyu haberlerler gündemde tutan mahalle sakini gazeteci Dursun Boran şöyle dedi: " Bu kaçak bekci kulubeleri senelerdir MAHALLEYE özel mülk site havası veriyordu.
 
Bunu fırsat bilenler MAHALLEYİ site gibi gösterip yönetmeye çalıştılar. Bağımsız parsel üzerine kurulu 2 katlı villardan ayda 2 bin TL. Senede 24 bin TL. Sıfır km araba parası aidat topluyorlardı. Senede toplanan para 10 milyon TL civarında. 7 Tepe ve Çamlıca kısımlarından toplanan aidat (!) Yüksek gereksiz aidatlar evlerin değerini düşürdü. İnsanlar villarını ne kiraya verebildi. Ne satabildi.
Mahallede aidat olmaz! Çünkü 1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000. Aynı adla 24.10.2000 B.Çekmece Belediye Meclisi Kararıyla MAHALLE oldu. Site hükmü bitti. Tapuya kayıtlı Yönetim Planı hükümsüz kaldı!
 
Yeniden Mahalleden siteye geçilmez. Buna gerekde yok. İnsanlar 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle siteyken Mahalle olmak istediklerini oylarıyla teyit ettiler. 2008 'e kadar Mahalle girişinde Anayasanın 10. Eşitlik ilkesi ve 23. Seyahat hürriyetine aykırı bariyerler vardı. Bunları Kaymakamlığa müracaat edip söktürdüm. Yolu halka açtım.
 
Mahalle olan yerde bağımsız parseller üzerine kurulu 2 katlı villaların elektrik, su, doğalgaz saatleri, bahçıvanlarının ayrı. Sokakları Bedaş aydınlatıyor. Çöpleri emlak temizlik vergisi alan Belediye topluyor. Asayişi Polis sağlıyor.
Ben/ insanlar, neye aidat ödeyeceğiz. Bir zarar eden, fazla kullanılmayan sosyal tesis var. Onu da satsınlar. Hiç bir kurum zararına çalışmaz. Devlet zarar eden, bankalarını, fabrikalarını, misafirhane, sosyal tesislerini satıyor. 2 havuz, küçük bir lokanta, 8-9 kişilik spor salonu, saunadan oluşan tesisler senelerdir zarar ediyor.
 
Milletten zorla para toplayıp işletmeye açık tutuyorlar. Neden satmıyorlar? Yöneticilikleri bitmesin diye. Kimse aidat ödemesin. Hukuk savaşı versin. Mahallenin sosyal tesisi olmaz. Orası sitelikten çıktı. Yollar devletin. Geçen sene apar topar yönetim planı yapmak, kamuya terk sokaklara kanunlara aykırı bariyer koyarak Mahalle, site olmaz. Yapılan yönetim planının iptali için açtığım dava 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor. Devletin kurumlarından her türlü hizmeti ücretsiz alıyor insanlar. Muhtarın olduğu yerde, yönetime ihtiyaç yok. Bariyerlerde yakında sökülecek. Sökülmek zorunda "
 
SİTE MÜDÜRÜNE 6 BİN TL ( 3 BİN $ ) MAAŞ OLUR MU?
Dursun Boran, geçen ay işine son verilen site müdürü Tahsin Özden'e asgari ücretin 9-10 katı ayda 6 bin TL maaş verilmesi bir skandaldır. Cebir ile toplanan trilyonlarca liranın nasıl hovardaca harcandığını spatı dedi. Bu reziliklerden biri.
 
HEMEN KARAKOL KURULMASI İSTENİYOR!
İçişleri Bakanlığına, AKP ilçe başkanı Celal Babayiğit'e defalarca dilekçe yazan Dursun Boran. Mahalleye karakol, yapılmasını istedi.
Sağlık Bakanlığından sağlık ocağı, Milli Eğitim Bakanlığından okul yapılmasını istedi. Boran 2010 da İETT ye müracaat ederek Mecdiyeköy- Mimar Sinan arası çalışan 2 katlı E 60 otobüslerinin Mahalle içinden geçmesini sağladı. Otobüs seferleri için 5 durak yaptırdı.