85 yaşındaki sanığa cinsel istismardan 15 yıl !

85 yaşındaki sanığa cinsel istismardan 15 yıl !

Diyarbakır'da 16 yaşındaki engelli çocuğa cinsel istismarda bulunan 85 yaşındaki sanığa 15 yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır'da işitme ve zihinsel engelli 16 yaşındaki V.E. adlı erkek çocuğa evinde cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 85 yaşındaki M.K., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lice İlçesi'nde 26 Eylül 2015 günü sokakta karşılaştığı 16 yaşındaki engelli V.E.'yi evine götürerek, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan M.K.'nın duruşmasına devam edildi. Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuklu sanık M.K. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, duruşmada sanığın Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek alınan raporunda cezai ehliyetinin tam olduğunu söyledi. Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mağdur V.E.'nin avukatı Gazal Bayram Koluman, sanığın bölgede benzer eylemleri daha önce de yaptığının bilindiğini belirterek, "Bu nedenle mağdurun babası sanığın evine gidiyor. Burada sanığın mağdura karşı cinsel istismarda bulunduğunu görüyor. Tanıklar da bu durumu doğruladı. Mağdurun zihinsel engeli dikkati alınıp cezanın artırılması gerekmektedir" dedi.

5 VAKİT NAMAZ KILIYORUM

Daha sonra söz hakkı verilen sanık M.K., kimsesiz olduğunu belirterek, "Benim kimsem yoktur. Ben çocuğa karışmadım. Bu olayla ilgim ve alakam yoktur. Mağdur kendisi gelmiştir. Ben 5 vakit namaz kılıyorum. Beni dövdüler. Ben bir şey yapmadım. Bana iftira atıyorlar" dedi.

15 YIL HAPİS

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme sanık M.K.'yı "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

DHA