Adilcevaz’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Adilcevaz’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Adilcevaz Düğün Salonu'nda Eğitim Bir-Sen Adilcevaz Şubesi ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un katkılarıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, "Yılda bir kez bile olsa kutlanan Öğretmenler Günü hem bizler için, hem ülkemiz için hem de çocuklarımız için önem arz etmektedir. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim vermekle başlamaz. Bu meslek bir insan sanatı, bir faaliyet sanatı ve yücelme sanatıdır. Bu meslek kültürel toplumlarda devlet ve milletin inşasını sağlama sanatıdır. Bizler yaşadığımız toplumdaki insanları kendimizle birlikte kalkındırmak için çaba sarf eden bir mesleğin içindeyiz. Bizler hiç kimseye yüreğimizi kapatmayan bir mesleğin koordinatörleriyiz. Bizler için böyle bir programı düzenleyen ve burada bir araya gelmemizi sağlayan Eğitim Bir-Sen ve Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy'a çok teşekkür ederim. Bir öğretmen ve öğretmen babası olarak bütün öğretmen kardeşlerimin gününü kutlar, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum" dedi.

Daha sonra ilçede görev yapan 78 öğretmen adayı yemin etti. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri Adilcevaz Belediye Başkanvekili İzzet Ekem ve Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik tarafından verildi.

Programa Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ergün Ergören, Ayhan Taşdemir, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hakan Baloğlu, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.