Ak Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu:

Ak Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu:

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, Yozgat’ın ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması, bir cazibe merkezi haline gelmesi ve göçün önlenmesi için çok ciddi kafa yorulması ve tedbir...

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, Yozgat’ın ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması, bir cazibe merkezi haline gelmesi ve göçün önlenmesi için çok ciddi kafa yorulması ve tedbirler alması gerektiğini belirterek, Yozgat’a planlanan yatırımlar dışında yerelde yeni ticari yatırımlara ve yeni sosyal projelere ihtiyacı olduğu söyledi.

Yozgat’a bir taraftan yatırım yapmak için gerekli altyapının iyileştirilmesine yönelik projelere, diğer taraftan daha fazla yatırım yapacak girişimcilere gereksinim duyulduğunu vurgulayan AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu,”Aksi takdirde, zaten rekabet etme ve gelişim anlamında dezavantajlı durumda olan işletmeleri geliştiremeyeceğimiz gibi yeni yatırımların yapılmasını da temin etmek mümkün olmaz. Bu durumda ise, 2000 yılında 682 bin olan Yozgat nüfusunun 2014 yılında 432 bin’e dramatik şekilde inmesinin ve düşüş trendinin bu şekilde devam etmesinin önüne geçilemez. Bu durumun önüne geçmek için, bizlerin proje yapmadan ziyade yapılabilecek projeler konusunda yönlendirme ve projelerin realizasyonu noktasında her türlü desteği sağlayacağımız” dedi.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yatırım ve ticaret açısından uygun altyapının oluşturulması, yeni yatırımların yapılması ve mevcut işletmelerin daha rekabetçi bir yapıya kavuşmaları için çeşitli teşvik ve destekler sağlandığını belirten Kahramanoğlu, “ Söz konusu teşviklerde bölgesel farkların azaltılması amacıyla daha az gelişmiş bölgelere daha yüksek oranlı destekler sağlanmaktadır. Ancak bu destek ve teşviklerden yararlanma oranlarının ilimizde de çeşitli nedenlerle düşük olduğunu görüyoruz. Bunun en önemli nedeninin ise desteklerin içeriği ve proje yapma konusundaki bilgi eksikliği olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu noktada, yeni yatırım yapacak girişimciler, mevcut işletmeler ve sivil toplum kuruluşlarımızın projeleri için destek ve finansal kaynak temin edebilecekleri kurumlar ve sağladıkları destekler hakkında bilgi veriyor, yerelde bu anlamda faaliyet gösteren kurumlarımıza zaman zaman önerilerde bulunuyorum.

Ülkemizde Ekonomi Bakanlığı, Kalkına Bakanlığı-Kalkınma Ajansları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TKDK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK gibi kurumlar tarafından çeşitli teşvik ve destekler sağlanmaktadır. Verilen bu desteklerin vatandaşımıza, özellikle ticaretin içerisinde olan işini geliştirmek, yeni yatırımlar yapmak isteyen insanlarımıza çok iyi anlatılması gerekir. Verilen bu desteklerden vatandaşımız ne kadar fazla yararlanırsa, o kadar fazla iş yeri açılacak ve istihdam da o oranda artacaktır” ifadelerini kullandı.