AKSAV bütçesinden kişisel giderlerin karşılandığı iddiasıyla açılan dava -Antalya Altın Portakal Film Festivalini düzenleyen AKSAVın yöneticileri hakkında kişisel giderlerini vakfın bütçesinden karşıladıkları iddias

AKSAV bütçesinden kişisel giderlerin karşılandığı iddiasıyla açılan dava     -Antalya Altın Portakal Film Festivalini düzenleyen AKSAVın yöneticileri      hakkında kişisel giderlerini vakfın bütçesinden karşıladıkları iddias

ANTALYA Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nın (AKSAV) yöneticileri Göksel Kumsal, Hüseyin Şanlı ve Birol Kaya hakkında kişisel giderlerini vakfın bütçesinden karşıladıkları iddiasıyla açılan davanın görülmes

ANTALYA Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nın (AKSAV) yöneticileri Göksel Kumsal, Hüseyin Şanlı ve Birol Kaya hakkında kişisel giderlerini vakfın bütçesinden karşıladıkları iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Göksel Kumsal, Hüseyin Şanlı, Birol Kaya ile sanık avukatları katıldı. Duruşmayı bazı belediye çalışanları ile vakıf üyeleri de izledi. Duruşmada konuşan Göksel Kumsal, 2 yıl önce muhasebe müdürünün bir faturada problem olduğunu söyleyerek yanına geldiğini ve otelde 3 kişinin fazladan gösterildiğinin anlaşıldığını kaydetti. AKSAV'da vekaleten genel müdürlük yaptığını belirten Kumsal, Altın Portakal organizasyonu için gittikleri İstanbul'da konakladıklarını söyledi.

Otelin düzenlediği faturalarda hata yapıldığını öne süren Kumsal, "Bizimle birlikte aralarında sinema sanatçılarının ve bürokratların da olduğu toplam 30 kişi İstanbul'daki bu otelde kalmıştı. Ancak otel, 33 kişi kalmış gibi fatura düzenlemiş. İncelediğimizde tanımadığımız üç kişinin ismi de faturada vardı. Muhasebecimiz bunu bana bildirince ben de durumu İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Şanlı'ya bildirdim. Bunun üzerine hatanın düzeltilmesi için İstanbul'a gittik. Bu üç kişinin dışında ekstra harcamaların da AKSAV'a faturalandırıldığını tespit ettik. Sehven yapılan hata düzeltilip, fazladan tahsil edilen 8 bin lira 23 Ağustos 2011'de iade faturasıyla mahsup edildi. Protokole göre sadece konaklama giderlerinin faturalandırılması gerekiyordu. Kişisel harcamalar da bunları yapanlardan tahsil edildi. Oteldeki odamda tek başıma kalmıştım. Benim otelde bir yabancı uyruklu bir kadınla kaldığıma ilişkin iddiayı iddianameden öğrendim. Bu doğru değil. Tatyana, Svitlana, Sofya gibi isimlerin benimle bir ilgisi yok. Ben otelde 14-15 Şubat 2011 tarihlerinde tek başıma kaldım. Ekstra harcamam da olmadı.

Sanık Hüseyin Şanlı ise, bazı özel harcamaların sehven AKSAV'a kesildiğini, bu durumun anlaşılmasının ardından bu harcamaları AKSAV'a ödediklerini ifade etti. Şanlı, iddiaların tümünü reddettiklerini vurguladı.

Sanık Birol Kaya ise, kişisel harcaması olan 4 bin 50 lirayı vakfa ödediğini, iddianamede vakıf hesabından haksız olarak ödetildiği bildirilen bin 66 lira 30 kuruştan haberi olmadığını söyledi. Kaya, "AKSAV muhasebesi bu parayı bana bildirmedi. Bu para eğer benim kişisel harcamam olduğunu bilseydim bu parayı da yatırırdım" dedi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığına gelen bir ihbar mektubunun ardından kişisel harcamalarını AKSAV'a fatura ettirdikleri iddia edilen AKSAV yöneticileri Göksel Kumsal, Hüseyin Şanlı ve Birol Kaya hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

-