Aktif Eğitim-sen: Öğretmenler Odasının Nabzını Tutmayan Proje Başarılı Olamaz

Aktif Eğitim-sen: Öğretmenler Odasının Nabzını Tutmayan Proje Başarılı Olamaz

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, merkezi kararlar alarak topluma dayatılan projelerin başarılı olmasının mümkün olmadığını, eğitimde...

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, merkezi kararlar alarak topluma dayatılan projelerin başarılı olmasının mümkün olmadığını, eğitimde başarılı olması istenen projelerin öğretmenler odasının nabzını tutması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Lale Lokantası'nda ildeki sendika üyeleriyle yemekte bir araya gelen Osman Bahçe, Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 300 sendika olduğunu, bunlardan 34 tanesinin eğitimle ilgili faaliyet gösterdiğini belirtti. Aktif Eğitim-Sen'in Gümüşhane İl Temsilcisi Ramazan Tali ve sendika üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Bahçe, şunları söyledi: "Bugün Ankara'da alınan bir kararın bazı faydalarının yanında birden çok zararı olabiliyor. Örneğin, bugün taşımalı eğitimde saat farklarından dolayı öğrencilerin ve öğretmenlerin boş zamanı ve mesaisini düşünen yok. Hayatın kalbi Ankara gibi görünse de Öğretmenler Odası'nın nabzını tutmayan hiçbir proje başarılı olamaz."

2010 yılında Türkiye'nin 27 ilinde herhangi bir sendikaya üye olmayan yaklaşık 350 bin eğitimci arasından 1067 öğretmenle anket çalışması yaptıklarını kaydeden Bahçe, yapılan anket sonucuna göre insanların, sendikaların siyasallaşmasından, eylem tarzlarından, birilerine peşkeş çekilmesi için faaliyet göstermesinden ve çözüm sunmadan sadece eleştirmesinden rahatsız oldukları için üye olmadıklarını, Aktif Eğitim-Sen'in bunları da göz önüne alarak farklı bir hizmet anlayışıyla faaliyet göstereceğini bildirdi. Aktif Eğitim-Sen'in her zaman Habil gibi davranacağını, iyiliği emredip kötülüğü nehyetmekle yükümlü olduğunu dile getiren Bahçe, haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı