Ambarlı Limanı’nda Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Ambarlı Limanı’nda Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen, salgın durumlarında denizden hastayı karantina altına alma ve nakletme tatbikatı gerçeğini aratmadı.

- Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen, salgın durumlarında denizden hastayı karantina altına alma ve nakletme tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olan Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen tatbikatta, rol gereği Türkiye’ye gelmekte olan geminin içerisinde bulunan ve kızamık hastalığı geçiren 2 mülteciye müdahale edilmesi anlatıldı. Tatbikat sırasında acil durum esnasında neler yapılması gerektiği gözler önüne serildi. Salgın durumlarında denizden hastayı karantina altına alma ve nakletme tatbikatında rol gereği gemi 5 mil kadar denize açıldı. 2 saat süren tatbikatta Cüneyt Solokoglu adlı UN RO- RO geminin kaptanı, tele sağlık merkezini arayıp gemide bulunan 2 hasta için tıbbi bir yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Gemi kaptanı, gemideki 7 mülteciden 2’sinin hastalandığını bildirdi. Bunun Ambarlı Limanı’na deniz ambulansı yönlendirildi. Kısa sürede gemiye ulaşan deniz ambulansındaki sağlık personeli özel kıyafetleri ve negatif basınçlı sedyelerle gemiye girdi. Sağlık personeli gemiye girerken sahil güvenlik botları ve römorklar geminin çevresini sardı. Geminin kapıları açılır açılmaz hastalar ve diğer mülteciler aşağı indirildi. Hasta olduğu belirtilen mültecilerin ambulansa taşınmasıyla tatbikat başarıyla tamamlandı.

Ambarlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Sorumlusu Dr. Özgür Özyılmaz, istedikleri gibi bir tatbikat gerçekleştirdiklerin belirterek, “Geminin içerisinde bulunan 2 tane hastayı ve vatandaşları sağlıklı bir şekilde kıyıya indirebilmek için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geminin içerisine de dezenfektanlı bir sağlık ekibi gönderdik. Hastayla ilgili gerekli müdahaleyi yaptılar. Testler de hastanede yapılacak” dedi.