Ayetle hadisle 1 Mayıs'a çağırıyorlar

Ayetle hadisle 1 Mayıs'a çağırıyorlar

Sosyal medyada örgütlenen “İslamcı-Devrimci gençlik” 1 Mayıs’a katılacak...

Yazar-düşünür İhsan Eliaçık’ın yazı ve fikirlerinden etkilenen İslamcı gençler, sosyal medyada örgütleniyor. Kendilerine “Devrimci İslamcı” diyen gençlerin hedefi ise 1 Mayıs’ta sokağa inmek.

BİR İLK OLACAK

Türkiye’de ve dünyada 1 Mayıs’ı daha ziyade solu temsil eden gruplar kutlamakta. Ancak “Devrimci İslamcılar” bu 1 Mayıs’ta bir ilke imza atarak ve hem İslamcı hem de devrimci olunabileceğini kanıtlamak istiyor.

1 Mayıs Salı günü saat 09.00’da Fatih Camii’nde bir araya gelecek olan grup, inşaat şantiyelerinde yanan ve barajlarda boğulan işçiler için “gıyabında cenaze namazı” kılacak olan grup daha sonra Kapitalizmle Mücadele Korteji’yle Taksim’e yürüyecek.

KURAN AYETLİ ÇAĞRI

Kuran’ı Kerim’de Beled Suresi’nin 13. ayetinde geçen "Fekku Ragabe" yan “Kölelere özgürlük” düşüncesinden hareket eden grup, destekçilerini 1 Mayıs’a Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hz. Muhammed’in hadisleriyle çağırıyor. Hz. Ali, ilk Müslüman sosyalist olarak anılan Hz. Ebu Zer Gıfari ve çağdaş İslam düşüncesi üzerine çalışmış İranlı Müslüman sosyolog Ali Şeriati’den de etkilenmiş durumda.