Azgın tekelere altın öğütler !

Azgın tekelere altın öğütler !

CİSED, magazin programlarının özellikle orta ve üzeri yaştaki kişilere iyi gelmediğini açıkladı...

Dr. Cem Keçe, magazin programlarının orta yaş erkeklere iyi gelmediğini söyledi. Keçe "Ekrandaki zengin ünlülerin genç kadınlarla görüntüleri abartılı beklentiler doğurabilir" dedi..Orta yaş krizine bağlı çapkınlık yapanlara azgın teke dendiğini söyleyen Keçe, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 13 yaş küçük kadınla evlenmesini de Azgın Teke Sendromuna örnek gösterdi.

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Başkanı Dr. Cem Keçe, magazin programlarının özellikle orta ve üzeri yaştaki kişilerde 'azgın teke' sendromuna yol açabildiğini belirtti. Keçe "Magazin programlarında görülen aldatma, yasak aşk, cinsellik, zengin ve ünlü orta yaşlı erkeklerin eşlerini bırakıp daha genç olanlara yönelmeleri halkın kafasını karıştırabilir, abartılı beklentiler oluşturabilir. Artan yaşla birlikte cinselliğin kaybına ilişkin geliştirilen yanlış davranışlar azgın teke sendromuna yol açabilir" dedi.

Keçe, yaşla birlikte azalan, dengesizleşen veya durağanlaşan cinsel hayatın, saç dökülmeleri, saçlarda beyazlamalar, kilo artışı, sarkma ve çatlakların yanı sıra kişiyi mutsuzluğa ve karamsarlığa sevk edebildiğini ifade ederek, yaşlanmaya başlayan bedenini ruhsal dünyasında kabul edemeyen cinsel bilgileri kulaktan dolma erkeğin, medyanın verdiği gazla direnç olarak cinselliğini daha çok kullanmaya çaba gösterebildiğini vurguladı.

Magazin programlarının Azgın Teke Sendromuna yakalananların sayısını artırabileceğini söyleyen Dr. Keçe, şöyle devam etti: "Magazin programlarının aldatma, yasak aşk, cinsellik, zengin ve ünlü orta yaşlı erkeklerin eşlerini bırakıp, daha genç olanlara kaymaları, dedikodu ve ona bağlı konuları sık işlemesi halkın kafasını karıştırabilir, abartılı beklentiler yaratabilir ve artan yaşla birlikte cinselliğin kaybına ilişkin geliştirilen yanlış davranışlar azgın teke sendromuna yol açabilir.

Cinsel faaliyetlerinin azalmaya başladığı gerçeğinden rahatsız olan erkek; çevresine cinsel hayatında bir değişiklik veya herhangi bir azalma olmadığını, eskisi gibi devam ettiğini göstermek çabası içinde olabilir. Kişi cinsel duygu ve isteklerine esir olur, iradesini ve ahlak ölçülerini ayaklar altına alabilir ve sadece cinsel haz peşinde koşabilir. Hatta ilerleyen yaşlarda kendisinden yaş olarak çok küçük bir kişiyle birlikte olarak hâlâ genç kaldığını ispat etmeyi deneyebilir."

Keçe, viagra, levitra gibi ilaçların da 'Azgın Teke Sendromu'na yol açabileceğini belirterek, bu tür sorunu olanlara şu önerilerde bulundu:

Yaşla gelen fiziksel değişimleri yadsımayın ve bu değişimlere şiddetli direnç göstermeyin.

Çevrenize 'ben hâlâ gencim' mesajını vermek zorunluluğu, yaşlanmaya karşı yoğun bir kaygı ve korku duymayın.

Doğa, yaşadığınız toplum ve yakın çevrenizle uyum içinde olun.

Dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olabilmek için düzenli egzersizler yapın.

Saçlarınızı boyatın, imkanınız varsa saç ektirin, ancak genç kalmayı bir zorunluluk gibi algılamayın. --Spor yapın, sigara ve alkol almayın.

Bazı hobiler gibi çeşitli aktivitelere yönelin.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin kendinden 13 yaş genç Carla Bruni ile evlenmesini 'Azgın Teke Sendromuna' örnek olarak gösteren Dr. Keçe, "Fransa Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce eşi Cecilia Sarkozy'nin bir erkekle el ele fotoğraflarının çıkmasının ardından Nicolas Sarkozy'nin boşanması, hemen sonra imajını yenilemek ve incinen gururunu tamir etmek için yaşadığı iddia edilen aşk masalının arka planında 'Azgın Teke Sendromu' olabilir" şeklinde konuştu.

CİSED Başkanı Dr. Cem Keçe, ailede meydana gelen parçalanma, çocukların evlenmesi ya da evden ayrılmış olması, mesleki yaşamın gerilemesi ya da emeklilikle birdenbire kesilmesi erkek menopozu olan 'andrapoz' ile aynı döneme denk geldiğini, bunun da var olan sorunları ağırlaştırarak 'Azgın Teke Sendromuna' yol açabileceğini söyledi.

Dr. Keçe, "Orta yaş krizine giren, cinsel isteğinde yalancı artış yaşayan, evini, karısını, işini veya sosyal çevresini terk etmeye teşebbüs eden, kıskançlığı artan, çapkınlık yapan ve keyfine düşkün olan erkeklere halk arasında azgın teke, bu durumun yaşanmasına da 'Azgın Teke Sendromu' denir" açıklamasını yaptı.

Her erkekte görülecek diye bir kural olmasa da, orta ve ileri yaştaki erkeklerin; yaşamlarını sorgulamaya, genç bir partner aramaya ve kayıplarını fark etmeye başlayacaklarına değinen Keçe, 'azgın teke'lerin gençleşmek için her türlü estetik ameliyatı yaptırdıklarına da dikkat çekti.

Bugün