BDP, HDP’ye katıldı

BDP, HDP’ye katıldı

BDP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıdan partinin HDP’ye katılması kararı çıktı.

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP’nin HDP’ye katılmasıyla ilgili olarak BDP Genel Merkezi’nde biraraya geldi.

Son siyasal gelişmelerin de ele alındığı toplantıya BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın katılmadığı toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis çalışmalarını bundan sonra HDP olarak yürüteceklerini söyledi. Baluken, Demirtaş ve Sakık dışında tüm milletvekillerinin belirlenecek takvimle HDP’ye toplu geçiş yapacağını kaydetti
 
Toplantının ardından basına açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, toplantıda parlamentoda HDP grubu oluşturma kararı aldıklarını belirtti. Kürkçü, bunun uzun süreden beridir tartışılan bir konu olduğunu belirterek, HDP’nin yeniden kuruluş sürecini seçimlerin ardından hızlı biçimde ele aldıklarını belirtti. Katılım kararını yeni bir adım olarak nitelendiren Kürkçü,  HDP’yi kitlesel ölçeğe ulaştırma noktasında ortak karar aldıklarını kaydetti.
 
MECLİSTE HDP OLACAK

Baluken, şu anda gurubun geçişi ile ilgili karar iradesinin beyanı yapıldığını söyledi. Meclis grubu olarak HDP’ye geçişin kararlaştırdıklarını ifade eden Baluken, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık’ın şu anda geçmeyeceğini söyledi. Baluken, “Eşbaşkan Gültan hanım Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği için partiyi kongreye Selahattin bey götürecek. Sırrı bey de Ağrı’daki yerel seçimler den dolayı bekleyecek” dedi.