BEL FITIĞINA SON DOKUNUŞ

BEL FITIĞINA SON DOKUNUŞ

Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan bel fıtığının nasıl oluştuğunu, bel fıtığının Refleksolojiyle nasıl tedavi edildiğini anlatıyor.

Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan şöyle açıklıyor;

Her bel ağrıları fıtık anlamına gelmez. Fakat bu ağrıları takip altına alarak nöroloji uzmanı kontrolünde nedenlerini öğrenerek oluşa bilecek rahatsızlığa çözüm bulmuş olursunuz.

BEL FITIĞI NASIL OLUŞUR;

Bilinçsiz ağır kaldırmalar, yanlış hareketler, aşırı kilolar, toplumda çok yaygın olarak gördüğümüz ve sonucunda da bel ağrıları, ani tutulmalar, bitmeyen ağrılar, hareket edememek, eğilip ardından kalkamamak yaşam sürecini etkileyen belirtilerdir. Atak şeklinde olan bu ağrılar doğru tedavi sürecinde iyileştirile bilirken, bu süreçte uzun zaman zarfı sonunda tedavi gören kişilerde etki görmeyip kalıcı hal alabiliyorlar.

BEL FITIĞI OLDUĞUMUZU NASIL ANLARIZ;

Bel fıtığında, bel ağrısı dışında, fıtıklaşan diskte hareket halindeyken sinirlere yaptığı baskı sonucunda kalçaya ve bacağa vuran ağrılar mevcuttur. Bacak arkasında ve kalçada kasılmalar yaşanır.

Bize gelen hastalarımızda ayaklara yaptığımız uygulamalarda bel bölgesine, kalçasında ve bacaklarında ağrılar ve olumsuzluk tespit ediyorsak fıtık olarak bilinmesi sıkça gördüğümüz vakalardır.

REFLEKSOLOJİ BEL FITIĞINA NASIL ETKİ ETMEKTEDİR;

Bel fıtığı sıkça kadınlarda görmüş olduğumuz ve Türkiye de yaygınlaşarak yaşanılan rahatsızlıktır. Refleksoloji alanında uzmanlarla birilikte aktif ve manüel tedaviyle, istirahat içeren tedavi programıyla etki görmektedir.

Refleksolojinin fıtıklarda gerilen ve sıkışan sinirlerin yumuşatılıp, basının ortadan kaldırılması ve sıvı dengesini sağlamak için uygulamaya başlanır. Bel fıtığının oluşmasından sonra oluşan sinir ve stres yaşanılması, refleksoloji seansları sonrasında vücut üzerinde bir gevşeme oluşur. Ayaklarımız üzerinde sadece omur bölgeleri değil stresle ilişki si olan organların da ayak tabanındaki sinir izdüşümleri uyarılarak vücutta genel bir gevşeme oluşturulur. En az 15, en fazla 30 senas süresince fıtıkta oluşan sinir sıkışmaları gevşetiliyor ve ağrılar azalıyor.