BİR ACI HABER DAHA; KARS'TA 1 ŞEHİT !

BİR ACI HABER DAHA; KARS'TA 1 ŞEHİT !

Kars'ta PKK tarafından döşenen mayına basan bir asker şehit oldu.

Kars Valisi Günay Özdemir, Kağızman-Erzurum Karayolunda teröristlerin mayın saldırısı sonucu 1 askerin şehit düştüğünü belirtti.

Kars'ın Kağızman İlçesi Karakurt mevkiinde PKK'lıların araç yakmasının ardından bugün trafiğe kapatılan yolda mayına basan bir asker şehit oldu. Vali Günay Özdemir, Karakurt mevkiinde arama tarama çalışmaları yapılan bölgede PKK'lı teröristler tarafından yola döşen mayına basan bir jandarmanın şehit düştüğünü bildirdi.

Vali Özdemir, "20 kişilik terörist grup, dün gece ikinci eylem için yine aynı yöntemlerle yolu kesti. Erzurum'dan Kars'ın Kağızman İlçesine gitmek için yola çıkan ve içinde 36 yolcu bulunan Kağızman Belediyesine ait otobüsü durdurdular. Yolcuları 2 saat alıkoyan teröristler, otobüsle birlikte 1 TIR ve 3 kargo aracını yaktılar. Her iki eylemde de iletişimi kesmek için cep telefonlarını toplayan teröristler, yolcu ve sürücüleri serbest bıraktıktan sonra kaçtı. Olayın öğrenilmesinin ardından kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor. Bugün de Karakurt mevkiinde arama tarama çalışmaları yapılan bölgede PKK'lı teröristler tarafından yola döşen mayına basan bir jandarma şehit düştü, yaralılar da var" dedi.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Erzurum-Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş’un Osmaniye nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ali Gökçe olduğu açıklandı. 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.