Bir CHP‘li vekile daha kötü haber

Bir CHP‘li vekile daha kötü haber

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e disiplin yolu göründü.

CHP’nin 23 Aralık’ta toplanacak olan Parti Meclisi’nde, Güler’in durumunun ele alınması ve disipline sevk edilip edilmeyeceği konusunun karara bağlanması bekleniyor.

Daha önce CHP Eskişehir milletvekili Süheyl Batum’un kesin ihraç istemiyle disipline sevkine MYK’nın karar vermesinin parti tüzüğüne aykırı olduğu öne sürülmüştü. Parti tüzüğüne göre kesin ihraç için PM’den karar alınması gerektiği görüşü ifade edilmişti.

Parti yönetiminin bu nedenle Güler için bu kez PM kanalıyla disiplin sürecini başlatmayı planladığı iddia ediliyor. Öte yandan Parti Meclisi’ne sunulacak olan son MYK Raporu’nda, genel seçimlere yönelik yürütülen çalışmalar da yer aldı. ‘Parti içi çalışmalara yönelik beklentiler’ alt başlıklı raporda, örgütlere seçim taktiği verilirken, uyarılarda da bulunuldu. Parti içi sorunların halkın önünde tartışılmaması, üye sayısının artırılması için daha çok çalışılması istendi.

EV ZİYARETLERİNİ ÇOĞALTIN

Parti örgütlerine seçim taktikleri kapsamında ise ev ziyaretlerinin yoğunlaştırılması istendi. Önseçim konusunda üyelere güvenilmesi, sağı ve solu birleştirecek politika ve adaylarla seçime gidilmesi, örgütün sosyal medyayı etkin kullanması, illerde parti okullarının açılması istendi.