Chevenıng Burs Programı 2015-2016 Yılı Bursiyerleri Bir Davet İle Uğurlandı

Chevenıng Burs Programı 2015-2016 Yılı Bursiyerleri Bir Davet İle Uğurlandı
Güncelleme:

Birleşik Krallık Hükümeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 1984 yılından bu yana finanse edilen Chevening burs programı 2015-2016 yılı bursiyerlerini...

Birleşik Krallık Hükümeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 1984 yılından bu yana finanse edilen Chevening burs programı 2015-2016 yılı bursiyerlerini bir davetle uğurladı.

Birleşik Krallık Hükümeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 1984 yılından bu yana finanse edilen Chevening burs programı 2015-2016 yılı bursiyerlerini uğurlamak için Birleşik Krallık Büyükelçilliği rezidansında bir davet düzenlendi. İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore ev sahipliğinde gerçekleşen davette yaptığı konuşmada, Yalnız Türkiye'den değil Suriye'den Abhazya'dan da gelenlerin olduğunu belirterek, "Chevening bursiyerlerisiniz ve İngilizceniz mükemmel. Sizler mükemmel iş yaptınız. Bu bursu almak kolay değil. Bu burs İngiltere hükümetinin en iyi ve en zor alınan bursu. Çok akıllısınız, tebrikler" ifadelerini kullandı.

Moore, İngiltere'nin okumak için en iyi yerlerden bir tanesi olduğunu anlattı. Dünyadaki en iyi 10 okuldan 6 tanesinin İngiltere'de olduğunu belirten Moore, bursiyerlere mükemmel üniversitelere gideceklerini ve mükemmel insanlarla karşılaşacaklarını ifade etti. Konuşmasının ardından Moore, başarılı bursiyerlere onur belgelerini takdim etti.

"1988'DEN BERİ TÜRKİYE'DE DEVAM EDEN BİR PROGRAM"

Chevening burs programından sorumlu Hande Çelikel, "Chevening bursları geleceğin liderlerine yönelik bir burs programı. 1988'den beri Türkiye'de devam eden bir program. Bugüne kadar bin 600'ün üzerinde kişi faydalandı programdan. Pek çok alanda veriliyor. Her yıl bu alanlar değişiyor ama bu sene için yargı, insan hakları, enerji, çevre, göç gibi konular, bilgi toplumu ve medya gibi alanlarda veriliyor. Adayların iki yıl iş tecrübesine sahip olması gerekiyor. Türkiye'ye döndükten sonra geleceğin lideri olmaya yönelik bir kariyer planları olması gerekiyor. Başvurularımız şuanda 3 Kasım'a kadar devam edecek bu sene için olan başvurular. Dünya çapında bu sene 36 bin üzerinde kişi başvurdu ve 2 bin kişi bursa hak kazandı. Türkiye'den de 23 kişi başarılı oldu. Burs eğitim masraflarını karşılıksız olarak, öğrenci yaşam masraflarını, okul ücretlerini karşılayan bir program" şeklinde konuştu.

"BU ÇALIŞMANIN TÜRKİYE'DEKİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ÇALIŞMALARINA OLDUKÇA ÖNEMLİ KATKISI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

2015-2016 akademik yılı için seçilen Türk bursiyerlerden Kalkınma Bakanlığı'nda Uzman olarak çalışan Simay Erdoğan, şunları kaydetti:

"Chevening bursuna başvurdum. 2015-2016 Chevening bursu bursiyeri olarak Lodra'da London School of Economics'te çevre ekonomisi ve iklim değişikliği konusunda çalışmak üzere bir sene master programına katılacağım. Bu çalışmanın Türkiye'deki sürdürülebilir kalkınma çalışmalarına oldukça önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Şuanda ODTÜ yer sistem bilimlerinde doktora öğrencisiyim. Derslerimi tamamladım. Yeterlilik sınavından sonra da tez aşamasına geçeceğim. Bu çalışmanın İngiltere'deki Chevening bursu sayesinde yapacağım bu çalışmanın doktora çalışmaları açısından ve Türkiye'deki bu konularda çevre ekonomisi ve iklim değişikliği konularında oldukça iyi çalışmalara imza atmak adına da çok faydalı olacağını düşünüyorum."

Bursla ilgili bütün bilgileri internetten edindiğini söyleyen Erdoğan, başvuru için bazı kısa notlar mektuplar yazmanın gerektiğini, CV hazırlanması gerektiğini anlattı. Daha sonra bir mülakata çağrıldığını kaydeden Erdoğan, mülakattan geçmesinin ardından okul başvurularının yapıldığını ifade etti.

SEÇİLEN 23 TÜRK BURSİYER BİRLEŞİK KRALLIK'IN İLERİ GELEN ÜNİVERSİTELERİNDE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYACAK

Öte yandan 2015-2016 akademik yılı için seçilen 23 Türk bursiyer; uluslararası politika, yargı, çevre, enerji, Avrupa çalışmaları gibi konularda Birleşik Krallık'ın ileri gelen üniversitelerinde bir yıl sürecek olan yüksek lisans eğitimlerini tamamlayacaklar.

Chevening burs programı Birleşik Krallık'ın ileri gelen üniversitelerinde bir yıllık Master eğitimi almak isteyen, geleceğin sıra dışı liderlerine yönelik bir burs programı. 1984 yılından bu yana sürmekte olan ve dünya çapında 44 binin üzerinde mezunu bulunan bir burs programı olan Chevening'i 1988 yılından bu yana Türkiye'de bin 600'den fazla kişi almaya hak kazanmış. 2015-2016 yılı için ise dünya çapında 2 binden fazla kişi bu sene Birleşik Krallık'ta yüksek lisans eğitimi alacak.

Chevening bursuna 2016-2017 akademik yılı için başvurular ise 3 Kasım 2015'e kadar devam edecek. Tüm başvurular http://www.chevening.org/apply web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA