Davutoğlu AK Parti'nin son oy oranını açıkladı

Davutoğlu AK Parti'nin son oy oranını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında son yapılan anket sonuçlarını açıkladı.

Davutoğlu, Haber Türk Televizyonunda katıldığı canlı yayında AK Parti'nin son oy oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu yaptırdıkları son anketlere ilişkin şöyle konuştu:

"Anketleri sürekli yaptırıyoruz ve şunu ifade edeyim, oylarımızda yukarı doğru bir trend var. Bu herkesin bulduğu ortak bir bulgu. Sadece bize ait bir şey değil. Bunun oranı ne olur? Yüzde 44'ü gördüğümüz anketler var, doğru. Ama biz ülkeyi rahat ve istikrarlı bir şekilde yönetmek için sadece anketlerde bir rakama ulaşmak değil, dört partili bir parlamento olacaksa burada 300 milletvekiline doğru veya onu aşacak bir noktaya gelmemiz lazım ki rahat bir istikrarlı dönem eskisi gibi yaşayalım. Çünkü mesela biz yüzde 41'i yine almış olsaydık da üç partili bir parlamento oluşmuş olsaydı muhtemelen milletvekili sayımız 320'lerde olurdu. Dolayısıyla oran kadar milletvekilliğinin dağılımı ve o dağılım neticesinde ne kadar bir şey elde ettiğiniz. Yükselen bir trend olduğu aşikar, yüzde 44-45'leri gördüğümüz rakamlar var ama bu bizi rehavete sevk etmiyor."

Genelde AK Parti teşkilatlarının seçime meyilli olduğunu belirten Davutoğlu, bugün gerçekleştirdikleri toplantıda il başkanlarına "uyumak haram" dediğini aktardı.

Zaruret miktarı dışında uyumanın haram olduğunu söyleyen Davutoğlu, gece 1'de, 2'de il başkanlarını arayacağını söyledi.

Tüm il başkanlarını Ramazan Bayramında aradığını anlatan Davutoğlu, sadece bir tanesinin dürüstçe tatilde olduğunu söylediğini, onun da "tüm vazifelerimi yaparak çıktım" dediğini dile getirdi.

AK Parti'nin bütün kampanyalarının renkli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "7 Haziran'a giderken de çok yeni unsurlar vardı fakat belki bunları iyi anlatamadık halkımıza. Hem bunları tekrar iyi anlatabilmenin yollarına bakacağız hem de yeni unsurlar olacak kampanyada" dedi.

Aday listelerine de değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Mevcut 258 arkadaşımızı seçerken de itinayla seçmiştik. Onlarda grup disiplininin ne demek olduğunu TBMM Başkanlık seçiminde gösterdiler. Hepsi kıymetli arkadaşlar, biz bu rakamların daha yukarı çıkacağını ümit ediyoruz. Tabii değerlendirmeler yapacağız. Ama bütün arkadaşlarımız kıymetli. Belli yerlerde, oy kaybı olan yerlerde neden olduğuna bakacağız. Bu anlamda da yeni bir yaklaşımı hayata geçirmeye kararlıyız, ben inşallah iyi bir netice alacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili olarak ise Sayın Cumhurbaşkanımız kendi takdirleriyle konuşmalar yapar, fikir beyan eder bunlar Cumhurbaşkanlığı makamı bir uzlet makamı değil. Ama şunu ifade edeyim; sürekli cumhurbaşkanlığı makamının tartışma konusu yapılmasından halkımız yoruldu. Sanki Türkiye'nin başka hiçbir gündemi yokmuş her gün dışarıdaki basın yayın organlarının bazı kampanyalarına alet olurcasına, sürekli Cumhurbaşkanlığı makamını gündemde tutarak, sürekli bir makam üzerinden siyaset yapmak siyaseti çoraklaştırıyor. Ne öneriyorsanız onu söyleyin. 1 Kasım'ı da sadece Cumhurbaşkanlığı, Saray tartışmaları üzerinden yürütmeye çalışırlarsa artık millet buna ciddi şekilde tepki veriyor ve bunu doğru bir siyasi anlayış olarak da görmüyor. Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmaların hem dışında hem üstünde olmak durumunda."