Davutoğlu onlar için dua istedi

Davutoğlu onlar için dua istedi

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreçte hayatını kaybeden milletvekilleri için dua istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, AKP'nin iktidarda olduğu süreçte hayatını kaybeden milletvekilleri için dua edilmesini istedi.

Bunun üzerine grup salonundaki milletvekilleri hayatını kaybeden milletvekilleri için Fatiha Suresi'ni okudu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP gruplarının gerçek bir sadakat sembolü olduğunu belirterek, 22, 23 ve 24. dönemde vefat eden milletvekillerini isimlerini okuyarak rahmetle andı, toplantı salonunda bulunanlardan Fatiha okumalarını istedi.

Bu kişilerin davasının AKP'nin davası olmaya devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, "Aileleri de dahil olmak üzere onların emaneti omuzlarımızın üzerindeki en büyük sorumluluktur. Aileleri ailelerimizdir, oğulları, evlatları oğullarımızdır, mirası mirasımızdır" diye konuştu.

AKP grubunda görev yapacak bütün milletvekillerinin, büyük yürüyüşü gerçekleştirenler gibi tek tek anılacağını ve tarihe derin izler bırakan isimler olarak kaydedileceğini vurgulayan Davutoğlu, "AK Parti konjonktürel bir hareket değildir. Konjonktürel hareket olmadığı için geçmişini unutmaz. Bu yola çaba sarfetmiş, ter dökmüş ve bu yolda yürürken vefat eden kardeşlerini hiçbir zaman unutmadı, unutmayacak" dedi.