Davutoğlu vekillerden dua istedi

Davutoğlu vekillerden dua istedi

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında AK Parti'de hayatını kaybeden vekiller için dua edilmesini istedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katıldı. Başbakan Davutoğlu, AK Partinin iktidarda olduğu süreçte hayatını kaybeden milletvekilleri için dua edilmesini istemesi üzerine grup salonundaki milletvekilleri dua etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "En büyük hayalim başbakan olmak" diyen Kılıçdaroğlu'na "Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz" diye yanıt verdi.  Davutoğlu'nun bu açıklaması AK Parti grubunda kahkahalarla karşılandı.

Partisinin Grup toplantısında konuşan Davutoğlu'nun hedefinde Kılıçdaroğlu'nun hayali vardı. Başkanlık sistemi, yeni Anayasa, seçim beyannamesi de Davutoğlu'nun gündemi arasındaydı. İşte o konuşmanın satır başları:

"İstiklal savaşı nasıl kazanılmışsa mazlum milletlerin duaları ile AK Parti kadroları 12 yılda çok önemli adımlar attı. AK Parti kadroları milletimizin özetidir. Hiçbir grup AK Parti grubu kadar demokrasi ve milleti savunma adına güçlü bir kaya gibi Erciyesler gibi Kaçkarlar gibi Uludağ gibi ayakta durmadı. Kim ne kumpas kurarsa kursun biz burada hep kalacağız. Bu milletin davası tarihte yürümeye devam edecek.

Bizler hem şeytan taşladık hem tavaf eyledik. Bundan sonra nerede hayır varsa fetih yolunda yürüyeceğiz. Şer gelirse onun karşısında kaya gibi dimdik olacağız. (Davutoğlu vefat eden 22. dönem AK Parti milletvekilerinin ismini tek tek okudu ve fatiha okumaya davet etti)

3 DÖNEMİ TAMAMLAYAN VEKİLLER ADINA ÜÇ İSME SEMBOLİK

Bizim için siyaset matematik meselesi değil bir felesefe inanç meselesidir. Ben üç dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil kardeşlerimize, dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti Grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da milletimiz adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi

Dava arkadaşlarımıza AK Parti arması hediye etmeye karar verdik. (Davutoğlu, üç dönemi tamamlayan milletvekileri adına sembolik olarak Bülent Arınç'a Köksal Toptan'a Mehmet Şahin'e kürsüde rozetleri takdim etti.)

HELALLEŞMEK VARDIR

Bu bir emeklilik beratı değildir. Aksine yeni bir başlangıç beratıdır. Sizden aldığımız mirası size tevdii ediyoruz, en yüksek zirvelere taşınacaktır. AK Parti emek göstereni unutmaz, vefat edeni unutmaz onların ruhlarını şad eder. Bizde tuzak, kulisler yoktur. Bizde hayır yoluna yürümek hayır düşünmek ve helalleşmek vardır.

EĞER ÇOK ARZU EDİYORSA 23 NİSAN YAKLAŞIYOR BİR GÜNLÜĞÜNE VEREBİLİRİZ

Sayın Kılıçdaroğlu, bir televizyon mülakatında diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak.' Bakınız, 'hayalimiz iktidar olmak demiyor' veya 'hedefimiz iktidar olmak' demiyor. Meselesi şahsi, olacak olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz.

BİZLER İÇİN DÜŞÜNDÜKLERİ EN ALT RAKAM ONLARIN HAYAL ETTİĞİNDEN 10 PUAN FAZLA

Hedefi gösteriyor yüzde 35 diyor. Bizim başladığımız yere gelmek onun en büyük hedefi.  Şimdi AK Parti anketlerine bakanlar, geçmiş anketlerdeki sükutu hayaller gibi yine yaşarlar. Yüzde 45 gibi kasıtlı anketler olduğunda zil takıp oynuyorlar. Bizim için düşündükleri en alt rakam, onların hayal ettiğinden 10 puan fazla. Hayalleri şahsi, çıkarları şahsi, biz ise gerçekler üzerinde yürüyoruz.

2023 SÖZLEŞMESİ

Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz. '1923 sözleşmesi'nde cumhuriyet inşa edildiği gibi '2023 sözleşmesi' ile inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak.

HER TÜRLÜ VESAYETE SON

İster TSK’ya sızmış olan 60’larda 70’lerde bazı cunta heveslileri, isterse dini görünüm altında bürokrasiyi ele geçirip KPSS sorularını çalan gruplar olsun, isterse bunların yeni türleri olsun hiçbirisinin bu demokratik ortamda hür olarak yaşamasına izin vermeyeceğiz. Böyle özgürlükçü bir anayasa içinde, ne tedbir alınması gerekiyorsa alacağız.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemini gündeme getieceğiz. Üzerinde konuşup tartışacağız. Ve etkin yönetim için gerekeni yapacağız. aşkanlığı seçim beyannamemize koyma iradesini bu yüzden gösterdik. Kimse buradan şahsileşmiş bir otorite safsatası çıkartmasın.

BÜYÜME RAKAMLARI

Türkiye 2014'de yüzde 2.9 büyüdü. Avro bölgesinde 0.8 büyüdü. Latin Amerika'da büyüme rakamları yüzde 1.3'tür. Tarım dışı büyüme 3.52'dir. Dünya ekonomisi küçülürken Türkiye ekonomisi büyümeye devam edecek."