Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Cenk Cenkcimenoğlu: Mersin kış turizmine açılmalıMERSİN Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Sanayi ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi C...

Cenk Cenkcimenoğlu: Mersin kış turizmine açılmalı

MERSİN Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Sanayi ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Cenkcimenoğlu, Mersin'in kış turizmi için çalışmalara başlaması gerektiğini, bu konuda en uygun yerin Karboğazı olduğunu söyledi.

Mersin'in Tarsus İlçesi, Gülek Beldesi sınırları içerisinde bulunan Karboğazı bölgesinin kış turizmi için aktif hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Cenkcimenoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

"Karboğazı'nda zaman kaybetmek Mersin'e ihanet etmektir. Mersin ocak ayında bile güneş olan, kış sporları için oldukça elverişli bir il. Buna karşın kış sporları ile ilgili en ufak bir çalışmamız yok. İnsanları Mersin'e çekebilecek bir aktivite, herhangi bir uluslararası müsabakamız yok. Bunların ana sebebi de konaklayacak yer olmamasıdır. Gerekirse yatırımcı beklenmeden oteli biz yapalım. Kış sporları ile ilgili ciddi anlamda bir çalışma yapılıp, gerekirse Belediyeler başta olmak üzere, MTSO, MTB, MTOSB ve sivil toplum örgütleri tarafından Karboğazı bölgesine bir otel yaptırarak bu bölgeyi hareketlendirmeliyiz. Türkiye'nin kış sporları adına en uygun illerinden birisi olan Mersin'de böylesine büyük bir eksikliğin olması inanılır gibi değil. Bu bölgeye yapılacak küçük bir yatırım, daha sonrasında çok daha büyük yatırımları getirecektir."

MERSİN, (DHA)

ME(EŞ)(12.1.2014, FOTOĞRAFLI)

////////

Öğrencilere satranç takımı

MERSİN'in Silifke ilçesinde, Türkiye Satranç Federasyonu'nun sponsoru Türkiye İş Bankası tarafından öğrencilere satranç takımları hediye ettti.

İş Bankası Silifke Şube Müdürü Halit Özcan, Şef Dündar Özenir ve Bireysel Sorumlu Personel Aylin Silindir, Göksu İlkokulu Müdürü Duran Akdan'ı ziyaret ederek, öğretici satranç takımı, pano ve kitaplar hediye etti. Halit Özcan, İş Bankası'nın Türkiye genelinde olduğu gibi Silifke'de de eğitim ve öğretime katkı sunmaya devam ettiğini belirterek, "Okullarda seçmeli ders haline gelen ve özel derslikler açılan satranç sınıflarında öğrenciler bu dalda kendilerini geliştirerek, ülke genelinde yapılan satranç turnuvalarına hazırlanıyorlar. İş Bankamız Türkiye Satranç Federasyonu'nun sponsorluğunu üstlenerek, bir çok il ve ilçemizde eğitici katkılar sunmayı sürdürmektedir. Biz de Silifke Şubesi olarak faaliyet gösteren ve satranç alanında başarılı çalışmalar yürüten Göksu İlkokulu öğrencilerimize toplam 12 adet satranç takımı, pano ve eğitici kitaplar armağan ettik" dedi.

Okul Müdürü Duran Akdan ise İş Bankası'na teşekkür ederek, "Sevgili öğrencilerimiz, İş Bankasının sizlere hediye etmiş olduğu bu satranç takımlarıyla kendinizi en iyi şekilde geliştirerek ilçe, il ve hatta ülke bazında başarılara imza atmanızı bekliyoruz" diye konuştu

Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin),(DHA)

MO(EŞ)(12.1.2014, FOTOĞRAFLI)

///////

Çatak projesinde sertifika töreni

MERSİN'in Tarsus ilçesinde Berdan Barajı içme suyu havzasında toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla uygulanan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törene Kaymakam Hasan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan ve üreticiler katıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Tarsus İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, ÇATAK Projesi sayesinde Berdan Barajı içme suyu havzasında toprak ve su kalitesinin korunmasının hedeflendiğini söyledi. Erdoğan şu bilgileri verdi:

"Aynı zamanda doğal kaynakların sürdürebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor. 2012 yılında ÇATAK proje kapsamına alınan Tarsus Berdan Barajı içme suyu havzasında yer alan Akçakocalı, Büyükkösebalcı, Çevreli, Dadalı, İncirlikuyu, Küçükkösebalcı, Kayadibi ve Sıraköy proje uygulama alanı olarak seçilirken, 2012 yılı için ilçenin 1 milyon 266 bin 318 dekar alanda toplam 77 üretici ÇATAK proje kapsamına alındı. Proje kapsamındaki köylerde üreticilerimiz organik zeytin üretimi yapıyor."

8 köye ek olarak 2013 yılında Karadirlik, İbrişim ve Sucular köylerinin de projeye dahil edildiğini açıklayan Erdoğan, "2013 yılı itibari ile ÇATAK Projesi uygulama alanı 6 milyon 498 dekara yükseldi. Bu alanın 2 milyon 361bin 881 dekarında üçüncü kategori kapsamında organik zeytin yetiştiriciliği, 604 bin 824 dekarında ikinci kategori kapsamında jips ve çiftlik gübresi uygulaması, 3 milyon 38 bin 93 dekarında üçüncü kategori kapsamında bağda iyi tarım uygulaması yapıldı ve 2013 yılında toplam 270 üreticiye 765 milyon 286 bin 360 lira destekleme ödemesi gerçekleştirildi" diye konuştu.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

TD(EŞ/ )(12.1.2014, FOTOĞRAFLI)

//////

Kocamaz: 'Kaliteli belediyenin kaliteli çalışanı olur'

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, görevde yükselme sınavında başarı gösteren Tarsus Belediyesi personeline teşekkür belgesi verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı sınavda başarılı olanlar için Selçukhan Restaurant'ta tören düzenlendi. Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmada "Kaliteli belediyenin kaliteli çalışanı olur" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, 20 yıldır özveri ile birlikte çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Tarsus'un bugünkü hale hep birlikte getirdik. Hepinize Tarsus halkı adına gösterdiğiniz gayretlerden, gösterdiğiniz çabalardan dolayı özellikle tek tek teşekkür ediyorum. Bu kent hepimizin. Bu kentte sahip çıkmak onun sıkıntılarını gidermek orada yaşayan insanları mutlu, mesut ve bahtiyar hale getirmek hepimizin boynunun borcudur. Bu kentte hizmet etmek bir şeref, Allah nasip etti hasbelkader 20 yıldır sizlerle beraber bu kentte hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu belediyeyi çukurdan çıkardık. Aylarca personelinin parasını veremediği günlerden düzenli maaş ödeyen, her geçen gün yatırım yapan, kesinlikle ödeyemeyeceği borçları olmayan ve gelecekte daha büyük projelere imza atması gereken bir konuma getirdik" dedi.

Barış, huzur ve kardeşlik ortamının bozulmamasını dileyen Kocamaz "Amacımız evinizde, işyerinizde huzur içerisinde, mutluluk içerisinde üretim yapmanız, yaşamınızı sürdürebilmeniz. Hepinize görev düşüyor. Öncelikle ekmeğinize sahip çıkacaksınız, işinize sahip çıkacaksınız, aşınıza sahip çıkacaksınız, ağız tadınızın bozulmaması içinde evinizdeki eşinize sahip çıkacaksınız. Ben sizlere güveniyorum. Daha güzel günlerde daha büyük başarılara hep birlikte imza atmak dileği ile hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

Daha sonra Zabıta Müdürlüğü'nde görevli ve dereceye giren memurlardan Kayhan Kaya, Muammer Çalışkan, Kaya Ünal, Akın Aydın, Necmi Aktaş, Asım Sansür ve İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarından Sabri Atilla ve Serkan Ongun'a teşekkür plaketleri verildi.

MERSİN/ DHA

İM (EŞ) (12.1.2014, FOTOĞRAF)