Doları protesto etti ama sahtesini yaktı!

Doları protesto etti ama sahtesini yaktı!

Adana'da bir vatandaş, 1 dolarlık banknotları yakarak dövizdeki artışa neden olanlara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı’nın ‘doları TL ya da altına çevirin’ çağrısına vatandaşlardan destek gelmeye devam ediyor. Dolar bozdurana bedava saç-sakal tıraşı, bedava ekmek, bedava yemek, ücretsiz mezar taşı derken ‘dolar kampanyaları’ renkli görüntülere sahne olmayı sürdürüyor.

do.jpg

ADANA’DA YAŞLI AMCA DOLAR YAKTI

Son olarak Adana’daki Abdulbaki Orhan isimli yaşlı bir amca, eline aldığı bir deste 1 dolarını hem doların yükselişine hem de Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki olarak sokak ortasına çakmakla yaktı. Orhan, dolarları tek tek yakarken çevredeki vatandaşlar da destek verdi.  Cumhurbaşkanı’nın çağrısına uyarak bin dolarını bozdurduğunu, elinde bulunan 1 dolarları ise yaktığını belirten Orhan, “Bu 1 dolarları ruhunu 1 dolara satmış FETÖ’cülere tepki olarak yakıyorum. Ayrıca vatana, millete ve Cumhurbaşkanımıza destek olsun diye yakıyorum. Bizim bunların parasına ihtiyacımız yok. Bütün zorluklara göğüs gerdik bunun da üstesinden geleceğiz” dedi. Haber ajansları da ‘bu anlamlı’ protestoyu haberleştirdi.

do2.jpg

ANCAK SAHTE ÇIKTI!

Ancak habere ilişkin görsellere dikkatli bir şekilde bakıldığında yakılan dolarların sahte olduğu ortaya çıktı. Yani Abdulbaki amca, hem protestosuyla haber olmayı başardı hem de bunun için ‘bedel’ ödememiş oldu.

İHA