’Eğitimden Üretime Mesleki Ve Teknik Ortaöğretim Okulları’ Sergisi

’Eğitimden Üretime Mesleki Ve Teknik Ortaöğretim Okulları’ Sergisi
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 25 ilden 47 okulda üretilen ürünlerin sergilendiği "Eğitimden Üretime Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Sergisi'nin...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 25 ilden 47 okulda üretilen ürünlerin sergilendiği "Eğitimden Üretime Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Sergisi'nin açılışını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Eğitimden Üretime Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Sergisi'nin açılışına katıldı. Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılışı gerçekleşen sergide konuşan Bakan Avcı, "Bugün burada ülkemizin muhtelif yerlerinden 25 ilimizden 47 okulumuzda üretilen ürünleri hep birlikte gezeceğiz" diye konuştu.

İki yıl boyunca bütün ders yılı ve dönem açılışlarının bir mesleki ve teknik lisesinde yapıldığını ve özellikle mesleki ve teknik liselerini seçtiklerini hatırlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye mesleki ve teknik eğitim oranlamaları bakımından OECD ortalamalarını yakalamış vaziyette. Önümüzdeki dönemde başlamış olan çalışmaların tamamlanmasıyla yeni projelerle, sürmekte olan projelerin bitirilmesiyle mesleki ve teknik eğitimde niteliğin arttırılması için çok önemli mesafeler almış olacağız. Mesleki ve teknik eğitim öğretmenliğinin de ayrıca çok ciddi bir biçimde desteklenmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde özellikle mesleki ve teknik eğitim öğretmenliğinin çok daha nitelikli hale gelmesi günün icatlarına daha uyumlu hale gelmesi, öğretmenlerimizin mesleki bilgileri artırabilmeleri için yurt içinde ve yurt dışında çeşitli görevlendirmelerle niteliklerinin arttırılması konusunda da çalışmalarımız var."

"BÖLÜMÜNE GÖRE 3 BİN 500 LİRA İLE 5 BİN 500 LİRA ARASINDA DEĞİŞEN DESTEK VERİYORUZ"

"14 ilde Organize Sanayi Bölgelerinde açtığımız 20 mesleki ve teknik lisemiz var" diyen Avcı, "Buralarda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz için biz bu okulları açan OSB'lere öğrenci başına MEB olarak bölümüne göre 3 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen destek veriyoruz. 14 ilde 20 mesleki ve teknik lisede OSB'lerde bu desteği veriyoruz. Bununda kamuoyu tarafından çok iyi bilinmediğini gördüğümüz için vurgulamak ihtiyacı duydum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Bakan Avcı, illerden gelen Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okullarının stantlarını tek tek dolaşarak öğrencilerin yaptığı ürünlerle ilgili bilgi aldı.

BAKAN AVCI, SİMİTMATİK'E PARA ATIP SİMİT ALDI

Adana'nın Kozan ilçesi Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yaptığı önce sırt çantası olan, açıldığı zaman uyku tulumu ve kaban olan çok amaçlı deprem çantasıyla ilgili bilgi alan Avcı, daha sonra Bursa Osmangazi Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen "Simitmatik'e para atarak aldığı simidi basın mensuplarıyla paylaştı.

Bakan Avcı, Balgat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin geliştirdiği kamerayla çekimde yapabilen "Cankuş" isimli arama keşif ve yardım uçağıyla ilgili de bilgi aldı.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin standında bulunan kuru fasulyeli, mercimekli çikolataların tadına bakan ve çölyak hastaları için yapılan glütensiz pastayı kesen Avcı, "Çok güzel aynı çikolata çok lezzetli bir çikolata" dedi. Diğer ürünlerin de tadına bakan Avcı, esprili bir dille "Akşam yemeğini burada çıkardık" ifadesini kullandı.

Öte yandan sergide yer alan Mersin Teknik ve Anadolu Lisesi'nin 5 kişilik Muhabbet Yıldızı ürünü, Küçük Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Yarış Aracı', Etimesgut Güvercinlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "Güvercin EVO2015" aracı da dikkat çekti.

Kaynak: İHA