Eliaçık'tan namaz için ilginç öneri

Eliaçık'tan namaz için ilginç öneri
Güncelleme:

Tartışmalı açıklamalarıyla gündeme gelen İhsan Eliaçık'tan namaz için ilginç öneri: "Multi vakit uygulaması olsun"

Gezi olayları sırasında kıldırdığı Cuma namazıyla gündeme gelen İhsan Eliaçık'ın dini konularda tartışma yaratan açıklamalarına bir yenisi eklendi.

İhsan Eliaçık insanların namazı durumlarına göre kılabileceğini, illaki 5 vakit şartı olmadığını söyledi. Eliaçık'ın namaz vakitlerine getirdiği tanımlama da önerisi kadar ilginç: Multi vakit uygulaması...

İşte İhsan Eliaçık'ın namaz vakitlerinde uygulanmasını önerdiği multi vakit açıklamaları:

 Bana sorarsanız multi vakit uygulaması yapılmalıdır. Ne demek multi vakit? Çoklu vakit. İlla beş vakit olacak diye bir kural yok.  İnsanlar durumuna göre namaz kılmalıdır. Bence şimdi şehirde yaşayanlar için namaz üç vakitte (cem) olabilir. Sabah işe giderken (sabah), öğle paydosunda (öğle-ikindi) kılarsın, birde mesai sonunda dönünce (akşam-yatsı) kılarsın. O zaman hiç sorun olmaz. 

CAMİLERDE İBADET YAPILMIYOR
 
Bugün camilerde yapılan ibadet değildir. Kur'an'a göre namaz ibadet değildir. Nüsuk'tur. Yani ritüeldir. Tekrarlanan bir harekettir. Müslümanların bunu yapması istenmiştir. Kitapta da emredilmiştir. Hac gibi, namaz gibi, abdest gibi, oruç gibi ritüeller, menasikler, nüsuklar, tekrar edilen hareketler vardır islamda. Bunlara dinlerde ritüel denir. Ritüellerde sembolizm esastır. Buradan çıkan şeyler ibadettir. Yani camide ritüel icra edersiniz. Oradan bir ilham bir ruh alırsınız. Gidersiniz hayatın içinde ibadet edersiniz.