Erdoğan ''Kuran'ı cezaevinde okursun'' demişti ama..

Erdoğan ''Kuran'ı cezaevinde okursun'' demişti ama..

Başbakan'ın "Kuran-ı cezaevinde okursun" dediği müdür serbest bırakıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla" dediği Emniyet Amiri İsmail Arslan serbest bırakıldı

Emniyete yönelik “paralel yapı” operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski İstihbarat Şubesi amirlerinden İsmail Arslan, “Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun” demişti. Aslan'ın sözlerine Başbakan Tayyip Erdoğan . Yüksek Hızlı Tren açılışının Pendik’te düzenlenen töreninde “İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla” diye karşılık vermişti. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden biri olan Aslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖZYAŞLARIYLA TESLİM OLDU

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki "sahte isimlerle yasadışı dinleme" operasyonu sonrası hakkında gözaltı kararı verilen eski İstihbarat Şube amirlerinden İsmail Aslan emniyete gelerek teslim olmuştu. Teslim olmadan önce gazetecilere açıklama yapan Aslan'ın “Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun” diyerek gözyaşı dökmüştü.

'AL KURANI YANINA İÇERİDE TAMAMLA'

Başbakan Tayyip Erdoğan, emniyete yönelik düzenlenen “paralel” operasyonda gözaltına alınan polislerden birinin annesi için başladığı hatmin yarıda kaldığını söylemesine, “Anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi diyor ki ‘5 cüzüm kalmıştı hatmi şerifinde. Beni sevenler onu da siz tamamlayın’ diyor. Ben sana söyleyeyim. İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla” yanıtını vermişti. Erdoğan, gözaltına alınan ve Emniyet Amiri İsmail Arslan’ın “Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun. Kızlarına ve rahmetli anneme armağan etsinler” sözleri üzerine şunları söylemişti:

“Kardeşinizi Çankaya’ya gönderirseniz biliniz ki paralel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler. Yandaş medyalarında acındırma, dramatik pozlar veriyorlar. Oralarda bu tür şeyler yapıyorlar. Sonra anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi diyor ki ‘5 cüzüm kalmıştı hatmi şerifinde. Beni sevenler onu da siz tamamlayın’ diyor. Ben sana söyleyeyim. İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun ya. Senaryocu bunlar hep. Senarist.”