Erdoğan yemin ederken CHP'liler gitti !

Erdoğan yemin ederken CHP'liler gitti !

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmek üzere Meclis'e geldiği sırada CHP'li vekiller Genel Kurul'u terk etti.

Bugün yemin ederek resmen Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’da ant içerecek resmen görevine başlamak için Meclis'e girdi. Bunun üzerine CHP’li bir grup milletvekili, ayağa kalkarak Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le tartışmaya girdi. Daha sonra CHP’li vekiller salonu terk etti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla saat  toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yaptı. Çiçek, çağrı yazısının ardından gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi verdi. CHP'lilerin usul tartışması açmak istedi. TBMM Başkanı tartışmaya izin vermedi. Çiçek " Bugün bu töreni icra etmek mecburiyetindeyiz. Gündemi icra edeceğim. Şimdi bakın bir tartışma yapmayalım.
Şimdi cumhurbaşkanlığı and içme törenlerinin bizim devlet hayatımızda parlamento tarihimizde çok özel bir yeri vardır. TBMM de biz de üyeleri olarak bu anlamlı günü Meclis'imize yakışan bir onurla icra ettik. Bugüne kadarki gelenek ve teamüller neyse bugün de uygulamak durumundayız. Gündemimizin başkanlığın olağanüstü çağrısı yazısını okutacağım. Bu tartışmaları yaparız ama bugün tartışma yapma imkanımız yoktur. Usül açısından da teamül açısından imkanı yoktur. Katılırsınız katılmazsınız ama ben bu töreni icra edeceğim. Hiç yakışmadı, hiç yakışmadı size. Teşekkür ediyorum. Değerli milletvekilleri, sunuş yazısını olağanüstü çağrı yazısını okutuyorum. Arkadaşlar sükunetle dinleyelim. Sayın milletvekilleri bakınız sizden bugün sabır bekliyorum. Sizden bugün Meclis'e yakışan bir tavır bekliyorum" dedi.

CHP'liler TBMM Genel Kurulu'nu terk etti | Haber3 Video | Sitene Ekle

ALTAY ANAYASA KİTAPÇIĞINI BAŞKANA ATTI

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay elindeki anayasa kitabını Başkan Çiçek'e fırlattı. Kısa süren gerginlikten sonra CHP'liler Genel Kurul salonunu terk etti.