Fatmagül'ün suçu belli oldu !

Fatmagül'ün suçu belli oldu !

Meclis komisyonu kadına şiddetle mücadeleyi araştırınca...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki ''Kadın ve aile bireylerine yönelik şiddet alt komisyonu'' çalışmalarını raporlaştırdı.

Raporda, ''Dünyadaki 15-44 yaş arası kadınların; kanser, trafik kazaları ve savaşların neden olduğu ölüm ve sakatlıklardan daha fazla, şiddetten öldüğü ve sakat kaldığı'' vurgusu yapıldı.

FATMAGÜL'E ALTYAZI ÖNERİSİ

Türkiye'deki dizilerde kadına şiddet fikrinin normal gösterildiğini savunan İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım, "Şiddet sahnelerinin olduğu sırada altyazıyla şiddete uğrayan kadınların başvuracakları telefon numaraları yayımlansın" önerisinde bulundu.

İzmir Üniversitesi'nde Kadın ve Toplum dersinin konuğu olan Yıldırım, dizilerde kadınların şiddete uğramasının, kadınlara cinsel istismarda bulunanların uzun süre yakalanıp cezalandırılmamasının toplumun şiddet konusundaki algısını olumsuz etkilediğini söyledi. "Tecavüze uğrayan bir kadın, suçluların yakalanmadığı iki sezon süren diziyi izleyince şikâyetinden vazgeçiyor.

Diziler gerek fiziksel, gerek zihinsel, gerek ekonomik örnekleri ile her kadının şiddet göreceğini fikrini normalleştiriyor" diyen Yıldırım şu öneride bulundu: "Dizi yayınlanırken şiddet sahnesine yer verilecekse, o sırada altyazı ile şiddete uğrayan kişi ya da yakınlarının yardım için başvuracakları telefon numaraları verilmelidir."

Bugün