Film galasında Erdoğan krizi

Film galasında Erdoğan krizi

Altın Koza'da yarışan Firak filminin galasında 'Erdoğan' krizi..

21. Altın Koza Film Festivali'nde yarışan, Halil Özer'in yönettiği Firak filminin dün akşam saat 20.00'de biten galasında "Recep Tayyip Erdoğan" krizi çıktı.

Çekimleri geçtiğimiz temmuz ayında Akçakoca'da tamamlanan filmde, başrolde oynayan Orhan (Oktay Gürsoy), bir sahnede köyden şehre iner. Şehri tepeden gören o karede adı Recep Tayyip Erdoğan olan ilçenin stadyumu görülür. Gala sonrası film ekibiyle yapılan söyleşide yönetmene izleyiciler, "Neden onun reklamını yapıyorsunuz. Neden adını gösterdiniz?" sorusunu sorarak tepki gösterdi. Film ekibi ve yönetmen tepkiye şaşırınca, Halil Özer seyirciden özür diledi ve "Amacım isme dikkat çekmek değil. Bir taşra şehrinde olabilecek unsurları anlattım. Bu kadar tepki olacağını beklemiyordum." dedi. Tepkiler devam edince "Onun adının olmadığı bir yer var mı?" diyerek izleyicileri sakinleştirmeye ve ortamı yumuşatmaya çalışınca salondan alkış aldı. Yapımcı Esma Karaca ise "Bunlar  ülkemizin gerçekleri. Neden bu kadar tepki gösteriliyor anlamıyorum." dedi.

Filmin konusu:

Orhan ve Ali insanlardan uzak bir dağ tepesinde yaşar. Abi-kardeş odun kömürü yaparak geçimlerini sağlar. Ali'nin evlenmesiyle gelin olarak eve gelen Bahar bütün düzenlerini bozar. Çünkü Bahar, Ali ile zorla evlendirilmesine rağmen Orhan ile birbirlerine çok önceden aşıktır.