Gözaltında 2 kozmik soru

Gözaltında 2 kozmik soru

Sahurda başlayan operasyonlarda gözaltına alınanlara 2 kritik soru sorulacak...

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ‘Selam Tevhid’ örgütünün ‘Emin’ kod adlı üyesi sıfatıyla telefonları dinlenip kaydedildi. MİT Müsteşarlığı’nın internet sitesi de izlendi. Ayrıca TÜBİTAK’ın üst düzey kriptoloji uzmanının da dinlenenler arasında bulunduğu belirtildi. Gözaltındaki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’ye bu kişilerin terör soruşturmasıyla ilgisi ve ne amaçla dinlendiği sorulacak.

Dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 76 polis, ‘casusluk’ suçlaması ile karşı karşıya. Suçlamaların temelini ise MİT Müsteşarlığı’nın internet erişimine girerek verileri izlemek, kaydetmek ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın telefonlarını ‘Emin’ kod adı ile örgüt üyesi olarak dinlemek ve kaydetmek oluşturuyor. Telefonları dinlenenler arasında TÜBİTAK’ta görevli üst düzey bir kriptoloji uzmanı da bulunuyor. Şüpheli polis şeflerine sorulacak 2 önemli soru, ‘Bu isimlerin telefonlarını neden izlediniz, takip ettiniz ve kaydettiniz’ olacak. 

2 KRİTİK SORU

Dönemin TEM Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’yi sorgu sırasında bekleyen en kritik 2 soru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve TÜBİTAK’ın en önemli kriptoloji uzmanın telefonunun dinlenmesine ilişkin olacak. Polis, gözaltındakilere bu kişilerin telefonlarını ne amaçla dinlediğini ve sürdürdükleri terör soruşturması ile ilgisini soracak.