Hakan Fidan kabineye giremedi

Hakan Fidan kabineye giremedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 62. hükümetin bakanları arasında 4 yeni isim dikkat çekti.

HABER3.COM // Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nu 62. hükümeti kurmak için görevlendirdi. Davutoğlu önce Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılıp Çankaya Köşkü'ne çıktı. Ardından yeni Kabine'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunarak Başbakanlık binasına döndü.

Davutoğlu Başbakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında yeni kabineyi açıkladı.

Yeni kabineye 4 yeni isim girerken beklenenin aksine MİT Müsteşarı Hakan Fidan yeni kabinede yer almadı. Dikkat çeken bir başka karar da kabinede ekonomiye yönelik isimlerin koltuklarının yer değiştirilmemesi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yapılan yeni kabine yorumlarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adı Dışişleri Bakanlığı ile anılıyordu. Ancak Fidan bugün açıklanan yeni kabineye giremezken bu durum da "Genel seçimlere kadar mevcut yapıyla devam" olarak yorumlandı.

AÇILIM SÜRECİ AKDOĞAN'A EMANET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık dönemindeki siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın Başbakan Yardımcısı olarak kabineye girmesi "Açılım süreci Beşir Atalay'dan alınarak Yalçın Akdoğan'a teslim edildi" yorumlarına yol açtı.

KABİNE DIŞI KALANLAR

Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte 61. Hükümet'ten 62. Hükümete kabine dışı kalan isimler de belli olmuş oldu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı artık "eski bakan" olarak anılacak.

Hakan Fidan kabineye giremedi - Resim : 1