Hamas ateşkesi reddetti !

Hamas ateşkesi reddetti !
Güncelleme:

Hamas Lideri, ateşkes teklifini abluka kaldırılmadıkça kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hamas Lideri Halid Meşal, ateşkes teklifini abluka kaldırılmadıkça kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, “Kimse direnişi silahsızlandıramaz. Silahsızlanma için iki şart var. Bunlar, işgal ile yerleşim birimi inşasının durması ve İsrail’in silahsızlanması” dedi.

Katar’ın başkenti Doha’da ikamet eden Meşal, burada düzenlediği basın toplantısında, “Direnişin taleplerini engellemeye çalışan girişimleri kabul etmeyecek ancak Gazze halkına yardım sağlayacak geçici insani yardımları ulaştırmak amacıyla ilan edilecek ateşkesi kabul edeceğiz” şeklinde konuştu.

Meşal, “Meşru ateşkes talebimizi Türkiye, Katar, Mısır ve Filistin yönetimlerine sunduk. Taleplerimizin gerçekleştirilmesi konusunda kim başarılı olursa, bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşılarız” ifadelerini kullandı.

Katar ve Türkiye’nin ateşkes için girişiminden sonra başka girişimler de duymaya başladıklarını kaydeden Meşal, “Bizler kimsenin herhangi bir rol oynamasına itiraz etmiyoruz” dedi.

FÜZELERİN HEDEFİ SİVİLLER DEĞİL

Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimcilerin sivil olmadığını kaydeden Meşal, onların kendilerinin olmayan topraklar üzerinde ikamet eden ve Filistinli sivilleri öldüren kişiler olduğunu söyledi.

Meşal, “Kimse direnişi silahsızlandıramaz. Silahsızlanma için iki şart var. Bunlar, işgal ile yerleşim birimleri inşasının durması ve İsrail’in silahsızlanması. Direniş, uyumadığını, yalnızca tünel ticaretiyle meşgul olmadığını bilakis gece gündüz çalışarak halkına hizmet için mücadeleye hazır olduğunu gösterdi” şeklinde konuştu.

Meşal, direnişin taleplerini engellemeye çalışan girişimleri kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, yalnızca Gazze halkına yardım sağlayacak geçici insani yardımları ulaştırmak amacıyla ilan edilecek ateşkesi kabul edeceklerini söyledi.

“Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimciler sivil değildir, kendilerinin olmayan topraklar üzerinde ikamet eden, Filistinli sivilleri öldüren kişilerdir” diyen Meşal, “Arapların sahip olduğu sınır kapılarının açılması, yardım kafileleri ve sağlık ekiplerinin Gazze’ye ulaşmalarına izin verilmesi çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

Meşal ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanlarını arayarak bu ülkelerden Hamas ile ateşkes için görüşmelerini istediğini kaydetti.

Al Jazeera