Hayvanseverler Fayton Atları İçin Eylem Yaptı

Hayvanseverler Fayton Atları İçin Eylem Yaptı

Adalar’da toplanan bir grup hayvansever, fayton atlarının çalıştırılma koşullarına dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Eylemciler, atların 40 derece sıcakta çalıştırıldığını belirterek, atlı fayton uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

- Adalar’da toplanan bir grup hayvansever, fayton atlarının çalıştırılma koşullarına dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Eylemciler, atların 40 derece sıcakta çalıştırıldığını belirterek, atlı fayton uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

Kendilerine 'Özgürlük Savunucuları' adı veren bir grup hayvansever, Bostancı vapur iskelesinde toplandıktan sonra Büyükada'ya geçti. Hayvansever, üzerlerinde "Faytona binme atlar ölüyor. Özgürlük atlara ve yeryüzünün tüm bileşenlerine" yazılı pankartlar açarak "Faytona binme bisiklete bin", "Atlara özgürlük", "Faytona binme atlar ölüyor" şeklinde sloganlar attı. Hayvanseverlerin yaptığı eyleme Beşiktaşlı Çarşı grubu da katılarak destek verdi. Çarşı Meydanı’nda bulunan bazı vatandaşlar da alkışlayarak eylemcilere destek verdi. Bir eylemcinin at maskesi takarak durumu protesto etmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Grup adına basın açıklaması yapan 'Özgürlük Savunucuları' sözcüsü Elif Narin, atların yazın 40 derece sıcakta kırbaç ve tekmelenerek çalıştırıldığını ifade ederek, "Atlara yaşatılan zulüm Adalar’ı kirletmekte. Her yıl 400'den fazla at fayton kazalarında yaşamını yitiriyor. Bu zulüm ve sömürünün bitmesi için çözüm daha fazla fayton, atlar için daha iyi koşullar değil, atlı faytonların tamamen kaldırılmasıdır" dedi.

Narin’in yaptığı açıklamanın ardından göstericiler olaysız şekilde dağıldı.