HDP mitingine çok az kişi katıldı

HDP mitingine çok az kişi katıldı

Van'da yapılan HDP mitingine katılımın çok az olduğu görüldü.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van mitingine katılım çok azdı...

HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, "Yine bizler, yani barış diyenler, demokrasi diyenler, halklarımızın demokratik direnişinin öz gücünün temsilcisi olanlar kazanacaklar" dedi

Yüksekdağ, Van'da partisinin İtfaiye Kavşağı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde yeni bir yaşamı ve yeni bir geleceği inşa etmek adına çok büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.

 "Hepimiz yan yana olduğumuzda, omuz omuza verdiğimizde kazanabileceğimizi gösterdik" diyen Yüksekdağ, "İşte bir kere daha önümüze çıkarılan ve bizlere zorla dayatılan seçim sandıklarında da gücümüzü, birliğimizi daha da büyüterek daha büyük kazanma sözü veriyoruz" ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Bizim için kazanmaktan başka hiçbir seçenek yoktur. Onlar için de yenilmekten başka bir seçenek kalmamıştır. Onlar ilk kurşunu sıktıklarında yenildiler. Barış ve çözüm umudunu ilk dinamitlediklerinde, halklarımızın çözüm ve demokratik sürece ulaşma masasını devirdiklerinde onlar kaybettiler."

 "Onların bu seçim çalışması nafile bir çalışmadır" ifadesini kullanan Yüksekdağ, "Bu savaşın kazananı olmayacak. Yine bizler, yani barış diyenler, demokrasi diyenler, halklarımızın demokratik direnişinin, öz gücünün temsilcisi olanlar kazanacaklar" diye konuştu.

 Partilerinin bu seçimde de başarılı olacağını savunan Yüksekdağ, "Bizim yolumuz demokrasinin yoludur, bizim yolumuz demokrasiyi kuran halklarımızın yoludur ve bu yoldan asla ve asla dönmeyeceğiz" dedi.

 Yüksekdağ, demokratik ve barışçıl siyaset tarzıyla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

 HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığı ile Van Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti.

Etiketler HDP miting Van