Hon Kong'un 'Gezi'si bitti

Hon Kong'un 'Gezi'si bitti
Güncelleme:

Hong Kong'da 2 aydır süren hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı alanlar boşaltıldı.

Çin'in demokratik reformlara izin vermediği özel yönetim bölgesi Hong Kong'da demokrasi yanlısı grup sivil itaatsizlik hareketi başlatmıştı. Binlerce kişi, Hong Kong'un merkezinde hükümet binalarının dışında kamp kurmuştu. Polis iki aydan fazla süredir işgal altında olan şehrin çeşitli bölgelerindeki kampları dağıtma kararı aldı.

30 DAKİKA SÜRE

İşgal edilen alanlardaki çadırları ve barikatları temizlemek için 7 bin polisin görev aldığı boşaltma öncesi Başkomiser Patrick Kwok Pak-chung'un göstericilere protesto alanını güvenlik çemberi içine almadan terk etmeleri için 30 dakika süre tanıdı. İşgal alanlarını terk etmeyenlerin gözaltına alınacağı anons edildi.

O BÖLGELER BOŞALTILDI

Hong Kong'da gösterilerin merkezi olan Admiralty bölgesinde işgal ettikleri alanları terk etmeyi reddeden göstericiler gözaltına alındı. Çok sayıda polis daha sonra şehrin diğer bölgelerindeki kampları da dağıttı. Bu sırada şehir adeta savaş alanına döndü.

HONG KONG KENDİ LİDERİNİ SEÇMEK İSTİYOR

Çin'in Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, eylül sonlarında Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.