IŞİD, Kürt liderin oğlunu öldürdü

IŞİD, Kürt liderin oğlunu öldürdü
Güncelleme:

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Başkanının oğlu IŞİD'le çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Erbil'deki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki Tilwerde köyünde, IŞİD militanlarına yönelik operasyonu yöneten Ata Muhammet, çıkan çatışmada öldü. 35 yaşındaki Muhammet, 5 çocuk babasıydı. Çatışmada Kürt liderin yakın koruması da yaralandı.

PSDK lideri Muhammed Hacı Mahmud, Peşmerge güçlerinin Kerkük'e girmesinden bu yana Irak Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesud Barzani tarafından Kerkük Peşmerge Güçleri Genel Komutanı olarak atanmıştı.

Kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki Mektep Halid ve Tilwerde bölgesinde, peşmerge güçleriyle IŞİD mensupları arasındaki çatışmalar da sürüyor.

Kerkük Peşmerge Bölge Komutanı Vesta Resul, yaptığı açıklamada, çatışmaların sabah saatlerinde oluşan sisten yararlanmak isteyen IŞİD mensuplarının saldırısı sonucu çıktığını, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da örgüt hedeflerini vurarak peşmergeye destek olduğunu söyledi. Resul çatışmalarda 20 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü kaydetmişti

10 Haziran'da IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin ardından Irak ordusu birçok bölgeden çekilmiş, Irak ordusunun boşalttığı Kerkük kentine ise peşmerge girmişti.

Son haftalarda IŞİD'in Kerkük'te peşmergeye yönelik saldırıları arttı.

IŞİD, Ağustos ayında Kürt bölgesine doğru saldırıya geçmiş ve Sincar, Telafer, Mahmur gibi bölgeleri ele geçirmişti.

Peşmerge birlikleri ABD uçaklarının hava desteğiyle de bazı bölgeleri IŞİD'den geri almıştı.

Musul Barajı çevresinde çıkan çatışmalarda ölen IŞİD militanı sayısının da 124'e yükseldiği ileri sürüldü. Peşmerge kaynakları, ölenler arasında IŞİD'in lider kadrosundan 7 kişinin de bulunduğunu iddia etti.