İstanbul'a bir sürpriz AVM daha

İstanbul'a bir sürpriz AVM daha

Kazlıçeşme miting alanına AVM ve otel projesi yapılacak...

Yenikapı'da da devreye giren miting alanından sonra Kazlıçeşme’de yer alan 141 bin metrekarelik arsa için yeni planlar yapıldı.

Rantın yüksek olduğu Zeytinburnu sahildeki arsada turizm ve ticaret projeleri yapılması planlanıyor. Hak sahipleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onay beklerken, arsada nasıl bir yapılaşma olacağı merak konusu oldu.

Deri sanayicilerinin 22 yıl önce Tuzla’ya taşınmasından sonra miting alanı olarak kullanıma açılan Kazlıçeşme arsası farklı çehreye kavuşacak. Yenikapı’daki dolgu alan üzerine kurulan yeni miting alanı sonrası rantın yüksek olduğu Kazlıçeşme’de yer alan 141 bin metrekarelik arsadaki yapılaşmanın önü açıldı. Uzun yıllardır arsalarını satmak isteyen Deri sanayicilerinin 2. ve 3. kuşak temsilcileri ile sayıları 347’yi bulan hak sahibi kamu ile yürüttükleri çalışmalarda son aşamaya geldi. Bu amaçla Kazlıçeşme Turizm şirketini kuran sanayiciler büyükşehirden gelecek onayı bekliyor. Planın kendileri ile ilgili bölümünü tamamladıklarını belirten Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onay beklendiğini söyledi. Yeni plan büyükşehirden geçtikten sonra tapuda tescil yapılacak ve satış aşamasına gelinecek.