İstanbul’da İsrail protestosu !

İstanbul’da İsrail protestosu !

İstanbul'da Mescid-i Aksa'ya bütün giriş çıkışların kapatılması protesto edildi.

Mescid-i Aksa'ya bütün giriş çıkışların kapatılmasının ardından İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto yapılıyor.

İsrail, Kudüs’te bugün yaşanan silahlı saldırının ardından Mescid’i Aksa’ya giriş çıkışı yasakladığını açıkladı. Açıklamaya ilk tepki Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’tan geldi. Abbas “Filistin halkı ve onun kutsal mekanlarına ve Arap-İslam ulusuna savaş ilanıdır” dedi.

Akşam saatlerinde de İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu önüne çok sayıda eylemci gelerek protestoya başladı. Ellerinde Filistin ve Saadet Partisi bayrakları taşıdıkları gözlenen grup “Kahrolsun İsrail” sloganları atıyor. Bu arada grup ile konsolosluk arasında bir TOMA ve çevik kuvvet polisleri bulunuyor.

NEDEN KAPATILDI?

Kudüs’te Harem-üş Şerif’in müslümanlara kapatılmasını isteyen isteyen Yehuda Glick, adlı İsrailli’nin bir Filistinli’yi vurmasının ardından ortalık karışmıştı. İsrailliyi vuran Filistinli 32 yaşındaki şahıs polis tarafından öldürüldü. İsrail yönetimi ardından Mescid’i Aksa’ya bütün giriş çıkışların yasaklandığını açıkladı.