Kadınlar İçin "Forklift Operatörlüğü" Kursu Açıldı

Kadınlar İçin "Forklift Operatörlüğü" Kursu Açıldı

Gaziantep Sanayi Odasının öncülüğünde ilk kez kadınlara yönelik açılan "Simülatörlü Forklift Operatörlüğü Kursu"nda 30 Türk ve Suriyeli eğitim görüyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) öncülüğünde, Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik "Simülatörlü forklift operatörlüğü kursu" açıldı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Sanlab Simulatör işbirliğiyle 30 Türk ve Suriyeli kadına teorik ve simülasyonlu eğitim veriliyor.

Gaziantep Üniversitesi Teknopark’ta, Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından forklift iş makinası iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motoru, forklift ile yük yükleme, ataçman, iş makinası ve iş güvenliği konuları anlatılıyor.

Teorik bilgilerin ardından kursiyerler, forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi alıyor.

- Kurs sonunda istihdam edilecekler

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, oda olarak eğitimler düzenlediklerini belirterek, forklift operatörlüğü kursunun kadınların istihdam edilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in ve Türkiye'nin üretim, ihracat çıtasını yukarılara çıkartmak için kadınların da iş hayatına katılması gerektiğini vurgulayan Göncü, "Önümüzdeki dönemlerde de bu tür eğitimler yapmayı planlıyoruz. Bu kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz istihdam edilecekler. Bu konuda bize destek veren kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.