Kastamonu Belediyespor, Challenge Kupası'na Odaklandı

Kastamonu Belediyespor, Challenge Kupası'na Odaklandı

- Antrenör Kalyoncu:"Bu kupayı alarak hem Türkiye'yi hem de Kastamonu'yu onurlandırmak istiyoruz"


KASTAMONU (AA) - Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Yenimahalle Belediyespor'a yenilerek elenen Kastamonu Belediyespor, Avrupa Challenge Kupası'nda oynayacağı final maçına odaklandı.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Osman Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Challenge Kupası'nda İspanya ekibi Rocasa Gran Canaria ile 30 Nisan ve 7-8 Mayıs tarihlerinde final oynayacaklarını söyledi.

Play-off'ta elendiklerini anımsatan Kalyoncu, "Tüm dikkatimizi Avrupa kupasına çevirdik. Bu kupada finale kadar gelerek ne kadar güçlü bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. Bu sezonu başarılı olarak değerlendirmemiz için Challenge Kupası'nı mutlaka kazanmalıyız. Bu kupayı alarak hem Türkiye'yi hem de Kastamonu'yu onurlandırmak istiyoruz." dedi.

Kalyoncu, Avrupa Hentbol Federasyonunun iki taraflı tribün isteği üzerine final maçını Kastamonu dışında oynayacaklarını kaydetti.

Her kulvarda başarılı oyunlar ortaya koydukları Atatürk Spor Salonu'nda oynamayacakları için üzüntülü olduklarını ifade eden Kalyoncu, "Böylesine kritik bir maçı oynayamayacak olmak bizim açımızdan bir dezavantaj oldu. Bu durum ortaya çıktıktan sonra hem seyirci desteğini arkamızda hissedebileceğimiz hem de sporcularımızın rahat bir mücadele ortaya koyabileceği bir salon aramaya başladık. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. İlerleyen yıllarda böyle bir maçı tekrardan Kastamonu'da oynamayı çok isteriz." diye konuştu.