Lösemi Hastası Zeynep'e İlik Nakli İçin Destek Yağdı

Lösemi Hastası Zeynep'e İlik Nakli İçin Destek Yağdı

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde lösemi hastası 6 yaşındaki Zeynep Kaçar'ın durumuyla ilgili haberlerin yazılı ve görsel basında yer alması üzerine...

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde lösemi hastası 6 yaşındaki Zeynep Kaçar'ın durumuyla ilgili haberlerin yazılı ve görsel basında yer alması üzerine Kaçar ailesine büyük destek geldi.

Hayırseverler ailenin açtığı bankadaki yardım hesabına 98 bin lira para yardımında bulunurken, Ergani Kaymakamlığı, bulunan ilik nakli ücretinin SGK tarafından karşılandığını ve naklin yapılacağı Antalya'da Zeynep'in kalacağı 7-8 ay boyunca takibinin yapılacağını açıkladı.

Ergani İlçesi'nde yaşayan Safinaz-Metin Kaçar çiftinin ilkokul birinci sınıfa giden lösemi hastası kızları Zeynep Kaçar'ın ilik bulunmasına rağmen ailenin tedavi masraflarını karşılayamadığına ilişkin haberlerin yazılı ve görsel basında yer alması üzerine aileye destek çığ gibi büyüdü. Ailenin bankada açtığı ve Ergani Kaymakamlığı'nın da internet sitesinde duyurduğu banka hesabına 2 gün içerisinde Zeynep için 98 bin lira yatırıldı. 98 bin liranın 80 bin lirasını sadece bir hayırseverin tek başına yatırdığı ortaya çıkarken, aileye yardım için Diyarbakır, Antalya Büyükşehir Belediyeleri ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de seferber oldu.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Zeynep Kaçar ile ilgili haberi gazetede okuduktan sonra Ergani Kaymakamı'nı arayıp Zeynep'in durumu hakkında bilgi aldığını daha sonra bir arkadaşını bu iş için görevlendirdiğini söyledi. Külünk, "Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile temesa geçtik. Belediyemiz ailenin orada kalacağı sürede içerisinde konaklama dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayacaktır, biz de üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da haberin yayınlandığı gün aileyi arayarak, belediyeden görevlileri aileye gönderdi ve belediye olarak üzerlerine düşeni yapma sözü verdiği öğrenildi.

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, bugün Zeynep, ailesi ve öğretmeni Arzu Zengin'i makamında kabul ederek haberin ulusal basında yer almasından sonra ilik nakli için para istenmesi talebini araştırdıklarını, bu paranın SGK tarafından karşılandığını belirlediklerini söyledi. Aileye banka hesabında toplanan paranın öncelikle Zeynep'in tedavisi için harcamaları gerektiğini söyleyen Kaymakam Yonsuz, Zeynep'in daha önce tedavi için Ankara'ya gidip geldiğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak aileye para yardımında bulunduklarını da ifade etti. Kaymakam Yonsuz, Zeynep'in Antalya'da 7-8 ay sürecek olan tedavi sürecini de takip edeceklerini söyledi.

Kaymakamlıktan ayrılan Safinaz-Metin Kaçar çifti, Zeynep'in durumunun gündeme gelmesinde öncü olan öğretmeni Arzu Zengin ile birlikte ilik naklinin yapılacağı Antalya'ya gitmek için hazırlıklara başlarken, ailenin Pazartesi günü Antalya'ya gideceği öğrenildi. Zeynep'in öğretmeni Arzu Zengin ve ailesi, Zeynep için seferber olan bütün hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

text-ad
SGK ve vergi borçlarına yine, yeniden borç yapılandırması geliyor! SGK ve vergi borçlarına yine, yeniden borç yapılandırması geliyor! 23 kiloya kadar düşmüştü... Nihal Candan hayatını kaybetti 23 kiloya kadar düşmüştü... Nihal Candan hayatını kaybetti İslam Memiş, altın fiyatları için yeni yükselişin tarihiyle ons ve gram altın tahminlerini açıkladı İslam Memiş, altın fiyatları için yeni yükselişin tarihiyle ons ve gram altın tahminlerini açıkladı CHP'li Cemal Enginyurt'tan olay olacak ifadeler: ''CHP'ye geldik geleli Allah'ım şaştı'' CHP'li Cemal Enginyurt'tan olay olacak ifadeler: ''CHP'ye geldik geleli Allah'ım şaştı'' Türkiye'nin ünlü zincir marketinin ürünü de dahil, onlarca ürün için toplatma kararı! Türkiye'nin ünlü zincir marketinin ürünü de dahil, onlarca ürün için toplatma kararı! Gıda sahtekarları listesi mide bulandırdı! Bize neler yedirdiklerine inanamayacaksınız! Gıda sahtekarları listesi mide bulandırdı! Bize neler yedirdiklerine inanamayacaksınız! Benzin ve motorine Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran zam! Benzin ve motorine Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran zam! Memur ve emeklilerin temmuz ayı yeni zam oranları belli oldu Memur ve emeklilerin temmuz ayı yeni zam oranları belli oldu Muğla'da deprem! 3,5 büyüklüğündeki deprem 6 şiddetinde gibi hissedildi! Muğla'da deprem! 3,5 büyüklüğündeki deprem 6 şiddetinde gibi hissedildi! Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde yeni dönem başladı Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde yeni dönem başladı
Survivor ikincisi Batuhan Karacakaya genç sevgilisi ile aşka geldi Survivor ikincisi Batuhan Karacakaya genç sevgilisi ile aşka geldi Güzel oyuncu azar bile işittiğini itiraf ettiği sıra dışı dövmesiyle yaz tatilinde şov yaptı Güzel oyuncu azar bile işittiğini itiraf ettiği sıra dışı dövmesiyle yaz tatilinde şov yaptı Nihal Candan'ın ölümü sonrası Derya Uluğ'dan anoreksiya itirafı Nihal Candan'ın ölümü sonrası Derya Uluğ'dan anoreksiya itirafı Türkiye'nin yüzlerce şubesi olan ünlü döner zinciri konkordato ilan etti Türkiye'nin yüzlerce şubesi olan ünlü döner zinciri konkordato ilan etti Kulisler karıştı: 4 parti birleşiyor, Abdullah Gül, Erdoğan'a rakip oluyor! Kulisler karıştı: 4 parti birleşiyor, Abdullah Gül, Erdoğan'a rakip oluyor! Ahmet Hakan Bakan'ın yatında ortaya çıktı, AK Partili ismin tepkisi olay oldu Ahmet Hakan Bakan'ın yatında ortaya çıktı, AK Partili ismin tepkisi olay oldu Hasan Can Kaya ile Konuşanlar'ın Exxen'den ayrılma sebebiyle ilgili dikkat çeken iddia Hasan Can Kaya ile Konuşanlar'ın Exxen'den ayrılma sebebiyle ilgili dikkat çeken iddia Enis Arıkan'dan yıllar sonra gelen çok özel itiraf: ''Utanıyordum...'' Enis Arıkan'dan yıllar sonra gelen çok özel itiraf: ''Utanıyordum...'' Osmanlı Ocakları Genel Başkanı öldürüldü Osmanlı Ocakları Genel Başkanı öldürüldü Bursa'da bir genç kadın sokak ortasında kabusu yaşadı Bursa'da bir genç kadın sokak ortasında kabusu yaşadı
Advertisement